7 sfaturi utile pentru a purta corect bijuteriile la birou

Bijuteriile sunt unele dintre cele mai importante accesorii pe care le putem purta. Acestea ne ajută să ne exprimăm atât stilul, cât și personalitatea și pot fi un element definitoriu al imaginii noastre. În plus, ele au puterea să transforme o ținută obișnuită într-una elegantă și sofisticată.

Cu toate acestea, atunci când vorbim de purtarea bijuteriilor la birou, este important să ții cont de anumite aspecte, pentru a te asigura că nu lași o impresie greșită. În continuare, vei descoperi 7 sfaturi utile pentru purtarea corectă a bijuteriilor la birou.

1. Ține cont de politica firmei

Înainte de a adăuga orice bijuterie ținutei tale, asigură-te că ai verificat politca firmei cu privire la purtarea accesoriilor. Aceasta diferă de la companie la companie și poate să includă reguli privind dimensiunea, tipul sau numărul de bijuterii pe care le poți purta la locul de muncă.

Anumite companii pot permite doar bijuterii discrete, în timp ce altele îți pot oferi mai multă libertate. Este foarte important să respecți aceste reguli, pentru a-ți păstra o imagine profesională.

2. Alege bijuterii calitative

Pe lângă aspectul estetic, trebuie să iei în considerare și calitatea. Bijuteriile fabricate din materiale de bună calitate sunt mai rezistente și arată mai bine. Evită-le pe cele din metale ieftine, deoarece se pot deteriora ușor și rupe.

Poți opta pentru bijuterii aur, care vor arăta bine cu orice ținută și vor reprezenta o investiție pe termen lung.

3. Evită bijuteriile prea mari sau pe cele prea strălucitoare

În general, pentru birou, este indicat să porți bijuterii mai elegante și discrete. Bijuteriile prea mari sau strălucitoare pot să distragă atenția și pot chiar să producă zgomote neplăcute, atunci când lucrezi.

În plus, asigură-te că bijuteriile tale nu se pot prinde în echipamentele cu care lucrezi.

4. Nu exagera

Mai bine mai puțin, decât prea mult. Dacă porți prea multe bijuterii, ar putea arăta inestetic sau ar putea fi deranjant pentru colegii din jurul tău.

Cele mai citite articole

În general, este bine să te limitezi la 2-3 bijuterii, cum ar fi o brățară, o pereche de cercei și un inel.

5. Ține cont de ținută

Atunci când îți alegi accesoriile, ține cont de piesele vestimentare pe care o să le porți. Ideal ar fi ca acestea să se potrivească, pentru a evita combinațiile inadecvate, care pot distruge armonia ținutei tale.

Dacă porți o ținută formală, ar fi potrivit să o accesorizezi cu o pereche de cercei mici și o brățară subțire. Pentru o ținută casual, poți opta pentru o pereche de cercei mai lungi sau o brățară mai mare.

6. Alege piese clasice

Cu bijuteriile clasice, nu ai cum să dai greș. Chiar dacă moda se schimbă constant, piesele clasice și elegante nu se vor demoda niciodată.

Poți opta pentru cercei cu pietre mici, prețioase, sau pentru cei din perle mici, care accesorizează foarte bine o ținută business. De asemenea, poți alege și pandantive mici din aur, simple, brățări subțiri sau un ceas, care se potrivesc foarte bine la o ținută formală.

7. Creează-ți un stil personal distinctiv

Poți alege să îți creezi propria semnătură vestimentară, prin alegerea bijuteriilor preferate. Acestea pot transmite un mesaj despre personalitatea ta și te pot ajuta să îți definești stilul.

Alege câteva bijuterii potrivite, pe care să le poți purta zilnic la birou, cu încredere și confort, și pe care colegii să le poată identifica drept stilul tău.

În concluzie, alegerea bijuteriilor potrivite la locul de muncă este foarte importantă pentru a te asigura că nu exagerezi și că nu ieși în evidență într-un mod negativ. Ține cont de aceste șapte sfaturi și asigură-te că bijuteriile tale sunt mereu curate și bine întreținute.

Sursa foto: Freepik

Cele mai citite articole

Share your love