In timp ce camerele video vin deja cu o baterie, este benefic ca utilizatorul sa aiba o rezerva pentru sesiuni foto sau video lungi sau in cazul in care bateria se deterioreaza, fiind util sa existe un backup. Bateria camerei poate face, la o singura incarcare, aproximativ 400 de fotografii, ceea ce echivaleaza cu patru pana la opt ore de fotografiat. Cei care au nevoie de camera mai mult, ar trebui sa foloseasca acumulatori camere video suplimentari.
Baterii reincarcabile litiu-ion (Li-ion)
Bateriile reincarcabile litiu-ion sunt, in prezent, cel mai popular tip de baterie pentru toate dispozitivele electronice. Bateriile litiu-ion sunt ideale pentru camere, deoarece sunt usoare, compacte, puternice, au o durata de viata lunga si raman eficiente la temperaturi scazute.
Densitatea mare de energie ii permite acumulatorului sa stocheze multa putere in timp, dimensiunile sale ramanand rezonabile. In plus, bateriile litiu-ion se reincarca rapid, ceea ce inseamna ca utilizatorul va fi gata sa fotografieze din nou in doar cateva ore.
Baterii reincarcabile nichel-hidrura metalica (NiMH)
Cele mai citite articole
Hidrura metalica de nichel (NiMH) este un alt tip de baterie reincarcabila. Poate fi reincarcata de sute de ori si este mai ieftina decat o baterie litiu-ion. De asemenea, bateriile NiMH sunt mai bune pentru mediu si functioneaza mai bine la temperaturi mai ridicate.
Comparativ cu litiu-ion, bateriile NiMH sunt mai mari, mai grele, iar nivelurile de energie se epuizeaza mai repede.
Baterii alcaline (AA sau AAA)
Putine camere folosesc baterii alcaline, deoarece acestea erau comune la camerele cu film. Cei care au o camera care necesita baterii AA sau AAA, pot trece peste cele de unica folosinta si pot folosi in schimb versiunile reincarcabile. Bateriile reincarcabile sunt mai rentabile si mai eficiente. Bateriile alcaline nu sunt cele mai bune pentru camere, deoarece ofera mai putina putere in comparatie cu litiu-ion si NiMH.
Pentru a evita evenimentele neplacute in timpul sesiunilor foto sau video, profesionistii au mereu baterii de rezerva. De exemplu, temperaturile scazute consuma bateriile mai repede. Asadar, cei care fotografiaza des la temperaturi scazute, vor avea nevoie de mai multe baterii. In plus, bateriile camerelor DSLR tind sa dureze mai mult decat cele de pe camerele fara oglinda, deoarece vizorul electronic si alte functii folosesc mai multa putere, pentru care trebuie sa faca fata.