3 sfaturi practice pentru curățenia de toamnă

Curățarea saltelelor și pilotelor reprezintă o sarcină foarte importantă. Dacă acestea sunt igienizate corespunzător contribuie în mod practic la obținerea unui somn sănătos și odihnitor.

Praful, bacteriile, acarienii, celule moarte ale pielii, scamele precum și mirosul neplăcut se elimina simplu și ușor printr-o curățare amănunțită cu soluții speciale.

Achiziția unei saltele de calitate superioară reprezintă o investiție de viitor, deoarece te feresc de dureri de spate și gât, care pot apărea din cauza unei poziții necorespunzătoare în timpul somnului. Prin urmare este esențial să știi cum să păstrezi salteaua curată dar și pilota, care îți oferă un plus de confort și menține căldura corpului noaptea.

Iată ce trebuie să faci pentru a beneficia de un somn relaxant și un plus de sănătate:

1.    Curăță salteaua de pat

Metoda de curățat saltele nu este deloc greoaie. Trebuie doar sa le aspiri atent pentru a îndepărta acarienii, praful, părul sau alte resturi din saltea. Pentru curățarea în amănunt a părții superioare a saltelei utilizează duză lată a aspiratorului, iar pentru spațiile înguste duză lungă.

Folosește doar soluții speciale de curățat, ce se diluează în puțină apă pentru a nu umezi prea tare salteaua. Nu turna lichid direct pe saltelele cu spumă de memorie. Folosește un recipient în care pui soluția de curățat materiale textile, iar cu ajutorul unui burete sau perii înmuiate în soluție, curăță în profunzime salteaua. 

Nu folosi înălbitor și nu o usca cu uscătorul de păr pentru că o vei deteriora. Pentru aerisirea saltelei este indicat să o scoți în curte la aer curat iar dacă nu ai această posibilitate, folosește bicarbonatul de sodiu pentru a o dezodoriza. Acesta absoarbe imediat orice umiditate sau miros neplăcut al saltelei. Așadar, presară bicarbonat pe toată suprafața saltelei și apoi aspiră din nou.

Cele mai citite articole

Pentru a-i adauga un miros plăcut și parfumat, pune câteva picături de ulei esențial. Pentru a ucide mucegaiul și bacteriile deschide larg fereastră atunci când bicarbonatul de sodiu acționează pe saltea. Nu uita că salteaua trebuie curățată pe ambele părți.

2.    Curăță pilota

Pentru curățarea unei pilote de mici dimensiuni se recomandă spălarea la mașina de spălat, iar pentru cele mai mari se pot folosi diverse soluții special create pentru igienizarea acestora. Nu este vorba despre un proces dificil, astfel că oricine ar trebui să facă acest lucru în mod periodic.

Dacă nu ești adepta soluțiilor chimice, poți folosi produse de casă care acționează în mod benefic. Un amestec obținut din apă oxigenată și 3 linguri bicarbonat de sodiu, ajută la igienizarea pilotelor. De asemenea, oțetul alb diluat în apă caldă și pulverizat pe pilotă este eficient pentru îndepărtarea mirosului neplăcut, a bacteriilor și acarienilor.

3.    Curăță pernele

Pernele cu spumă de memorie se pot spăla în mașina de spălat, iar cele cu pene trebuie curățate cu diverse soluții, special create pentru îndepărtarea mirosului neplăcut și murdăriei, fără să ii distrugă textura.

Pentru curățarea pernelor cu soluții naturale se poate folosi un amestec obținut din zeamă de lămâie, apă și bicarbonat de sodiu, care se aplică prin pulverizare. După aceea, se freacă bine cu o perie și se lasă să acționeze puțin, după care se procedează la fel doar cu apă caldă pentru clătire și se lasă la uscat în aer liber.

Bucură-te de stabilitatea saltelei și confortul pilotei și a pernelor pentru cât mai mult timp, păstrându-le curate și igienizate. Pe lângă lenjeriile de pat, acestea influențează în mod evident calitatea somnului și a sănătății utilizatorilor.

Cele mai citite articole

Share your love