Tips & tricks pentru a-ți proteja copilul în perioada caldă

Sezonul cald vine cu temperaturi ridicate și cu raze ultraviolete care pot afecta pielea sensibilă a copiilor. Cei mici sunt mult mai susceptibili la insolație, deshidratare sau chiar arsuri solare dacă sunt expuși o perioadă îndelungată la razele puternice ale soarelui. Ca părinte, este important să conștientizezi efectele pe care căldura și soarele arzător le pot avea asupra copilului tău și să iei măsurile necesare pentru a-l proteja cât mai bine. Iată ce poți face în acest sens:

Asigură-te că poartă o îmbrăcăminte adecvată

Hainele pe care le poartă copilul, indiferent dacă vorbim de haine de bebeluș sau niște haine fete 12 ani, trebuie să îndeplinească aceleași criterii: să fie din materiale naturale (in, muselină, bumbac natural), să fie confortabile și în culori cât mai deschise, pentru a nu atrage și mai tare razele soarelui. Hainele trebuie să permită circulația cât mai bună a aerului și să prevină astfel supraîncălzirea. 

Asigură-te că evită expunerea la căldură în timpul orelor de vârf

Specialiștii recomandă ca între orele 13-16 copiii să evite activitățile în aer liber, mai ales în zilele caniculare. Așa că, asigură-te că cel mic rămâne în casă și că se poate bucura la interior de o temperatură cât mai confortabilă. 

Asigură-te că se hidratează suficient

Cele mai citite articole

Hidratarea este esențială în sezonul de vară, iar unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să îi oferi frecvent apă celui mic. Nu aștepta să îți ceară el pentru că dacă e antrenat într-un joc sau activitate s-ar putea să uite de apă. Și în niciun caz nu îi oferi băuturi dulci cum ar fi sucul pentru că acestea nu hidratează organismul.

Asigură-te că folosește protecție solară

Protecția solară nu trebuie să lipsească în sezonul cald. Cremele cu factor de protecție solară reaplicate după ce copilul a transpirat sau dacă a intrat în apă (în cazul în care sunteți în concediu la mare sau la ștrand), folosirea unui costum de baie cu SPF (mai ales în cazul bebelușilor), purtarea pălăriei și a unor ochelari de soare copii – toate sunt obligatorii.

Fii atent la orice simptom al copilului

Deshidratarea în cazul copiilor poate să apară foarte rapid. Dacă observi că cel mic cere apă tot mai des, se plânge de amețeli, are pielea uscată la atingere și se simte tot mai obosit, ar fi bine să mergi cu el la un medic pentru a confirma deshidratarea. 

Vara este de cele mai multe ori sezonul preferat al copiilor, mai ales al celor care merg la școală și abia așteaptă vacanța. Să nu uităm însă că ne confruntăm cu temperaturi din ce în ce mai ridicate în sezonul cald și cu raze UV tot mai nocive, iar cei mai afectați sunt copiii. Aplică sfaturile de mai sus și asigură-te că cel mic este protejat corespunzător în perioada caldă.

Cele mai citite articole

Share your love