Află cum poți valorifica un teren cu investiții minime

În România au început să apară tot mai multe parcări private cu plată care fac viața mai ușoară șoferilor dar care constituie și o sursă importantă de venit pentru proprietarii acestora.

Automatizarea se poate face prin diverse sisteme de parcare cu plată, care pot funcționa 24 din 24, 7 zile din 7.  Aceste sisteme elimină nevoia de a avea personal angajat care să gestioneze barierele de acces sau încasarea banilor, ceea ce poate scădea costurile operaționale cu gestionarea unei parcări.

Astfel de sisteme se pot folosi și în complexe rezidențiale, magazine, aeroporturi, stadioane auto sau în birouri, cu cartele de acces pentru rezidenți și taxă pentru vizitatori. O astfel de parcare îmbunătățește imaginea unei clădiri de birouri sau de locuințe, o companie serioasă oferă servicii inteligente de parcare atât pentru personal cât și pentru clienți.

Sistemul calculează în mod automat cât timp a fost mașina în parcare iar apoi anunță șoferul cât are de plată, totul fiind efectuat rapid și într-un mod profesionist. Eroarea umană nu își are locul atunci când tehnologiile moderne lucrează pentru noi.

Avantajul acestui sistem este că șoferul decide cât timp folosește parcarea, poate estima cât are de plată iar parcarea este gestionată mult mai eficient. Plata se poate face atât în numerar sau și cu cardul iar la final se eliberează bon fiscal. 

Un alt aspect important al parcărilor automatizate îl constituie siguranța suplimentară a mașinilor, furturile auto fiind aproape inexistente într-o astfel de parcare.

 Aceste sisteme automate sunt alcătuite de cele mai multe ori din:

–           Bariera de acces – care permite accesul mașinilor și ieșirea după efectuarea plății.

–           Turnichetul de eliberare tichet / jeton – în baza căruia se calculează automat timpul petrecut în parcare,

–           Camere video – pentru supravegherea de la distanță a mașinilor și pentru siguranța utilizatorilor.

–           Tonomat de plată – unde șoferii pot achita în baza bonului primit la intrare.

–           Senzori – care identifică dacă sunt locuri disponibile în parcare sau senzori de acces pentru a preveni căderea accidentală.

–           Panouri informative – cu informații despre locurile disponibile de parcare sau modul de gestionare al tonomatelor de plată.

Sistemele automate  oferă comoditate utilizatorilor, eficientizarea spațiului, economisesc timp, bani și simplifică gestionarea parcării.

Pentru situații neprevăzute există suport non-stop, în care echipe de tehnicieni pot veni la fața locului în cazul în care sunt anumite defecțiuni la barieră sau tonomatul de plată.

Parcările private reduc numărul de autovehicule parcate ilegal pe marginea drumurilor sau în zone nesigure și ajută în decongestionarea traficului.

Dacă ai un teren liber aflat într-o zonă tranzitată de mașini și vrei să il valorifici, cu o investiție minimă, poți avea o afacere de succes care să funcționeze aproape independent, în siguranță, cu personal angajat permanent zero. Un alt avantaj îl constituie birocrația redusă și gestionarea contabilă ușoară în acest domeniu de activitate.

Poți apela la o companie specializată în montarea acestor sisteme care oferă și consultanță în managementul eficient al unei parcări.  Cel mai tare din parcare este cel care are automatizare.

Articolul Anterior

Ce fel de aranjamente deosebite îți recomandăm de la o florărie online? Coșuri cu flori!

Articolul Urmator

Cum te ajută efectiv un curs de business analyst

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *