Alege produse de calitate pentru casa ta de la VreauCovor

Alegerea covoarelor reprezintă un moment important al proiectului tău de amenajare sau decorare a casei. Întrucât vorbim despre obiecte supuse traficului intens de la nivelul pardoselii, investiţia în produse de calitate înseamnă rezistenţă superioară la uzură pe termen lung. Pentru fiecare cameră există anumite criterii de care trebuie să ţii cont în alegerea covorului potrivit. Să le luăm pe rând:

Bucătărie

În general bucătăria este privită drept un spaţiu care favorizează accidentele casnice, motiv pentru care unii proprietari evită folosirea covoarelor în acest decor. Această mentalitate este greşită, deoarece covoarele sunt o modalitate excelentă de a adăuga căldură, culoare şi stil bucătăriei tale. Există chiar şi un raţionament de ordin practic: podelele acoperite de covoare antiderapante împiedică alunecarea pe suprafeţele alunecoase din acest spaţiu. Din fericire există o mulţime de materiale rezistente nu doar la traficul intens, ci şi la murdărie. În plus, sunt foarte uşor de curăţat.

Camera de zi

Livingul este unul dintre cele mai ofertante spaţii când vine vorba de decorațiuni textile. În funcţie de dimensiunile şi destinaţia pe care o oferi camerei poţi alege produsele potrivite ţinând cont de o mulţime de criterii. Varianta clasică este decorul cu un covor central, de mari dimensiuni, în zona de relaxare din faţa televizorului, în jurul canapelei, fotoliilor şi măsuţei de cafea. Dacă amenajarea este de tip open space, cu bucătăria unită de living, covoarele pot fi elementele ce disting spaţiile nou create. Spre exemplu, locul de gătit propriu-zis respectă criteriile de mai sus, în timp ce masa principală din camera de zi poate fi aşezată în întregime pe un covor generos care respectă aceeaşi formă geometrică. Acolo unde suprafaţa este generoasă şi permite organizarea de noi spaţii utile, tot cu ajutorul covoarelor le poţi delimita: birou, şemineu, loc de joacă sau de discuţii etc.

Dormitor

Cele mai citite articole

Specialiştii în design interior recomandă cele mai pufoase covoare pentru dormitor. Motivul este simplu: după ce toată noaptea te-ai odihnit în aşternuturi fine, primul impact în momentul în care te trezeşti nu trebuie să fie cu o podea rece şi dură. Dacă patul este înconjurat de un material textil, înviorarea se face progresiv. În privinţa dormitorului există câteva reguli de integrare a covoarelor. Acestea ţin cont în general de elementele de mobilier. În variantă clasică, toate picioarele mobilierului central din dormitor (pat şi noptiere) sunt aşezate pe covor. Există apoi posibilitatea alegerii unui covor care acoperă doar perimetrul de la limita pernelor, lăsând tăblia şi noptierele pe podea. Amenajările moderne sau minimaliste includ doar două sau trei traverse în lateralele patului, astfel încât pe orice parte ai coborî, piciorul să calce pe covor.

Hol

De cele mai multe ori, holurile sunt spaţii lipsite de lumină naturală. Cheia salvării unui loc lung, îngust şi întunecat poate porni de la bază prin amplasarea covoarelor potrivite. Traficul în aceste locuri este cel mai intens, aşadar decoraţiile textile pot avea inclusiv rolul de protejare a pardoselii. Din acest motiv trebuie să alegi produse rezistente, de calitate superioară, care durează în timp. La nivel de percepţie, aşezarea unui covor cu model lasă impresia că spaţiul pe care calci duce undeva, are o anumită destinaţie. Căldura pe care o oferă nu este doar de ordin estetic, ci şi practic, având în vedere că izolează termic o pardoseală rece.

Înlocuirea covoarelor reprezintă cea mai simplă şi eficientă metodă de înnoire a decorului casei tale. În orice cameră ai intra, privirea porneşte de la bază, aşadar textilele ce îmbracă pardoseală sunt extrem de utile în definirea stilului de amenajare. Profesioniştii de la VreauCovor te vor ajuta să alegi dimensiunile şi modelele potrivite în funcţie de configuraţia casei tale.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum sa porti un caftan?

Articolul Urmator

7 sfaturi pentru a face față atacurilor de panică

Cele mai populare