Amenajarea băii fără gresie și faianță? Află cum!

Știai că faianța și gresia au început să fie folosite în amenajarea băilor nu neapărat din rațiuni estetice, ci mai degrabă ca o protecție împotriva mucegaiului? Desigur, asta nu înseamnă că dacă alegi să ai în baie plăci de faianță sau de gresie nu te vei mai confrunta cu mucegaiul, ci doar să va fi mai ușor de șters. Dacă însă băile amenajate în acest fel nu sunt pe gustul tău, avem câteva soluții și pentru tine. Sigur că poți avea o baie fără gresie, fără faianță și fără mucegai, amenajată într-un stil care te reprezintă. Iată cum!

Investește în finisaje rezistente la condens, aburi și mucegai

Dacă vrei să renunți la faianță și gresie, trebuie să acorzi o atenție deosebită materialelor pe care le folosești pentru pardoseală și pereți, ca să nu se degradeze prea ușor. Ai multe variante la dispoziție, în funcție de stilul de amenajare pe care ți-l dorești. Poți opta pentru piatră naturală, lambriuri, tapet rezistent la apă, chiar și o vopsea simplă pe pereți, dar rezistentă la mucegai. Într-o baie amenajată într-un stil industrial poți lăsa podeaua din beton pentru că va fi piesa de rezistență. Unele finisaje necesită o investiție mai mare, altele implică costuri mai mici. Sfatul nostru este să nu faci rabat de la calitate într-un astfel de spațiu în care umiditatea este crescută. Oricât de atent al fi la aerisirea spațiului, aburii tot vor avea un impact asupra materialelor folosite. Dacă sunt de o calitate îndoielnică, se vor degrada rapid.

Cele mai citite articole

Micile detalii care fac diferența

Dacă ai fost învățat o viață întreagă cu o baie cu faianță și baie, vei vedea că una fără aceste elemente ți se va părea la prima vedere banală. Vei avea sentimentul în primele zile că ceva lipsește, tocmai din acest motiv trebuie să insisți pe detalii care să ofere un plus de personalitate acestui spațiu. Dacă ai ales să vopsești pereții în alb, scoate-i în evidență cu profile polistiren rezistente la umiditate – încadrează oglinda cu un profil elegant, alege o cornisa decorativa tavan sau un panou ca piesă centrală pe un perete. Polistirenul este un material rezistent și accesibil ca preț, iar profilele decorative din polistiren vor transforma orice spațiu simplu într-unul de efect. Trebuie doar să ai puțină imaginație pentru că de montat, se montează foarte ușor. Tot din categoria micilor detalii care fac diferența intră și plantele verzi (ai grijă să fie plante care iubesc umiditatea), lumânările parfumate sau obiectele de iluminat inedite. 

Nu trebuie să îți faci griji că o baie fără gresie sau faianță este mai greu de întreținut. Dacă ai ales materiale de calitate pentru finisaje, ar trebui să te bucuri pentru că ai scăpat de frecatul gresiei cu tot felul de soluții anti-mucegai. Sfatul nostru este să lași aceste griji deoparte și eventual să consulți un specialist care îți va recomanda materialele în funcție de structura băii tale, de cât de aerisită este, de dimensiune, etc. O baie fără faianță și gresie poate fi la fel de fermecătoare, trebuie doar să ai curaj să fii diferit!

Cele mai citite articole

Share your love