CADOURI de Crăciun – Ce să le cumperi micuților în funcție de vârstă și preferințe

Sărbătorile de iarnă sunt cele mai așteptate de către copii și părinți deopotrivă. Cum tentațiile de a cumpăra de toate sunt mari, recomandarea este să se facă o mică centralizare, iar părinții să se focuseze pe lucruri cu adevărat importante și necesare pentru micuții lor. 

Dacă ai nevoie de un pic de ajutor și vrei, ca părinte, să fi pregătit pentru cumpărarea unor cadouri deosebite, rândurile următoare ar putea să te ajute.

Ce cadouri să cumperi copilașilor tăi, potrivit vârstei lor

  • Pentru pruncii de până într-un an

Micuții de un an sunt în perioada descoperirii lucrurilor din jur și încă nu știu ce le place în materie de jucării. Părinții sunt cei care îi îndrumă în minunata lume a jucăriilor. La această vârstă se recomandă jucăriile de pluș pentru că sunt fine și nu reprezintă un risc pentru ei. 

Cum vor sta mai mereu cu jucăriile în gură, acestea sunt perfecte pentru vârsta lor. Iar pentru a le captiva atenția poți alege jucăriile de pluș cu cântece vesele sau sunete care să le stârnească interesul și, de ce nu, să îi facă să zâmbească.

  • Pentru micuții mai mari de doi ani

Această categorie de vârstă este una specială pentru că micuții au dezvoltat deja niște abilități și pot face alegeri, uneori. Jucăriile preferate rămân păpușile și mașinuțele colorate, care atrag atenția cu sunete speciale și care pot fi manevrate cu ușurință. 

Cele mai citite articole

Și tablele de activități pot fi recomandate, atât timp cât nu există riscul înecării cu piese mici din set. Ca părinte poți opta pentru Răspundel Istețel de pe altex.ro și poți descoperi categoriile de jucării de acest gen în funcție de vârsta pruncilor tăi.

  • Pentru copilașii mai mari de 3 ani

La vârsta de 3 ani, copiii deja cunosc, în mare parte, jucăriile care îi fac să se distreze și să le aducă bună dispoziție. Se poate spune că la această vârstă, micuții pot arăta cu degetul și chiar spune ce fel de jucării ar prefera. 

Ca părinte, este important să citești instrucțiunile pachetelor de jucării și să te asiguri că sunt recomandate pentru vârsta pruncului din dotare. Păpușile de mari dimensiuni, mașinile cu telecomandă, seturile de unelte sau căsuțele de păpuși pot fi excelente recomandări de cadou pentru sărbătorile de iarnă.

  • Pentru micuții de peste 4 ani

La 4-5 ani, copiii doresc cât mai multe în materie de jucării și mai ales acele jucării care să îi provoace și să le capteze atenția, fără să se plictisească. Instrumentele muzicale de jucărie pot fi introduse cu succes în meniul de activități de zi cu zi.  Jocurile educative cu animale, precum și cele de îndemânare și memorie sunt și ele recomandate pentru copii de cel puțin 4 anișori.

Așadar, acestea sunt câteva recomandări de cadouri sub formă de jucării pentru părinții care vor să își impresioneze copilașii. Este adevărat că unii micuți sunt mai dezvoltați față de vârsta lor și se pot delecta și cu alte jucării, însă este important ca părinții să citească toate instrucțiunile și să aleagă în funcție de anii pruncilor.

Sursă foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Share your love