Ce oportunități îți oferă o diplomă de maseur?

Într-o lume agitată, în care totul curge într-un ritm rapid și stresant, tratamentele și tehnicile de relaxare sunt solicitate mai mult ca oricând. Dacă ați fost vreodată la o ședință de masaj, știți exact cât de relaxantă poate fi o astfel de experiență. Dincolo de relaxare, masajul este acum recunoscut drept o terapie, o metodă de vindecare folosită în multe spitale, clinici și centre de sănătate.

Astăzi, maseurii terapeuți joacă un rol important în îngrijirea mai multor probleme medicale, începând de la vindecarea unor leziuni până la depresia clinică.

Ce face un maseur terapeut?

Maseurii terapeuți pot lucra în diferite domenii, începând de la propriile cabinete și până la clinici medicale. În general, majoritatea maseurilor terapeuți au o varietate de îndatoriri:

  • Crearea unui mediu liniștitor pentru client
  • Discutarea problemelor clientului (ameliorarea durerii, ameliorarea stresului etc.)
  • Oferirea masajului necesar pentru a atenua problemele clientului
  • Verificarea constantă a stării clientului pe tot parcursul ședinței, pentru a asigura confortul acestuia
  • Respectarea confidențialității și confortului fiecărui client
  • Urmărirea progresului clienților fideli

Puteți alege, de asemenea, să practicați masajul de specialitate, precum masajul asiatic sau masajul medical. Masajul asiatic se concentrează pe presiunea asupra mâinilor și a degetelor pentru a influența canalele energetice ale corpului, în timp ce masajul medical se bazează pe tratamente specifice, determinate de anumite analize.

Unde poți lucra ca maseur?

Cele mai citite articole

Grație unor cursuri de maseur veți fi calificat să lucrați într-o serie de domenii, mai ales că cererea pentru această specializare este în continuă creștere în zilele noastre. Luați în considerare câteva dintre aceste potențiale locuri de muncă:

Spa-uri: Un spa este unul dintre primele locuri la care oamenii se gândesc atunci când își doresc un masaj relaxant. Aici, maseurii își „pregătesc” cu grijă spațiul de lucru, astfel încât să fie confortabil și primitor pentru client. Scopul maseurului este de a face clientul să se simtă complet relaxat.

Clinici de reabilitare și spitale: într-un centru de reabilitare, metodele dvs. de masaj se vor concentra pe calmarea și vindecarea rănilor. De exemplu, dacă cineva se recuperează în urma unei accidentări la genunchi, veți folosi tehnici de masaj menite să amelioreze durerea și să restabilească mobilitatea.

Vase de croazieră, hoteluri și stațiuni: Ce moment poate fi mai bun pentru a va relaxa cu un masaj decât o vacanță? Pentru mulți oameni, vacanța este un moment de a avea parte de lux, astfel încât maseurul se va bucura adesea de un flux constant de clienți. Cu toate acestea, va fi greu să se construiască relații de lungă durată, deoarece clienții sunt în aceste locații doar temporar.

Centre de sănătate: Pe măsură ce continuă trecerea către metodele naturale de vindecare, maseurii devin tot mai importanți. Pacienții care nu doresc să ia medicamente pot veni la un centru de sănătate pentru tratamente prin masaj pentru a trece peste tot felul de probleme medicale, de la leziuni musculare până la dureri de cap și anxietate.

Propriul cabinet de masaj: o altă opțiune excelentă este să începeți propria dvs. afacere cu un salon de masaj. Acest lucru necesită un spirit antreprenorial și o muncă asiduă, dar beneficiile includ alegerea propriilor ore de muncă și obținerea tuturor profiturilor.

Cele mai citite articole

Share your love