Ce poți face dacă ai sprâncenele subțiri, rare sau asimetrice

Sprâncenele reprezintă una dintre cele mai importante zone ale chipului deoarece oferă expresivitate, mimică și protejează ochii de stropii de apă, de umiditate, transpirație, praf și fum. Forma sprâncenelor este importantă, de asemenea, și pentru aspectul feței tale. De aceea este important să le pensezi în funcție de fizionomia chipului tău.

Dacă vrei să te bucuri de sprâncene dense, expresive și bogate, atunci consultă sfaturile și ponturile următoare și află care sunt cele mai bune produse pentru sprâncene ca să poți avea un aspect estetic de invidiat!

Soluții pentru sprâncenele asimetrice

Asimetria este des întâlnită la nivelul sprâncenelor. Aceasta poate fi cauzată de fizionomia feței tale, de aceea este foarte important să alegi un pensat potrivit. Totodată, sprâncenele asimetrice pot apărea atunci când a avut loc o intervenție neprofesională asupra formei lor, o smulgere violentă sau grăbită a firelor de păr sau chiar a vârstei înaintate ce nu mai facilitează creșterea firelor în anumite zone din sprânceană.

Ca să poți îndrepta sprâncenele asimetrice, pune în aplicare indicațiile care ți se potrivesc cel mai bine:

Folosirea produselor cosmetice

Machiajul te va ajuta numaidecât să-ți remediezi sprâncenele asimetrice, în special înaintea unui eveniment la care urmează să participi. Folosește un creion pentru a accentua linia și completează spațiile goale cu fard.

Jumulirea și pensarea

Dacă una dintre sprâncenele tale este foarte diferită de cealaltă, atunci este necesar ca acestea să fie mai întâi egalate. De exemplu, pentru o sprânceană voluminoasă, poți jumuli zona până când se apropie de dimensiunea celeilalte. După această etapă, egalează-le prin pensare și încearcă să păstrezi această linie și pentru următoarele proceduri.

Extensiile pentru sprâncene

Fiind o metodă din ce în ce mai îndrăgită, extensia pentru sprâncene este creată din păr artificial ce se fixează cu adeziv. Procedura poate rezista până la 2 săptămâni, apoi necesită corecții.

Tatuajul și microbladingul

Aceste două tehnici oferă un nou look permanent al sprâncenelor, de aceea este important să te asiguri că mergi la o persoană cu expertiză în domeniu și că îți alegi modelul de sprâncene potrivit formei feței tale! Aceste procedee sunt excelente și pentru sprâncenele rare și subțiri.

Soluții pentru sprâncenele rare și subțiri

Cele mai cunoscute motive pentru sprâncenele rare și subțiri sunt înaintarea în vârstă, pensarea excesivă a zonelor exterioare firelor de păr, dar și numeroase cauze interne, precum: stresul, epuizarea fizică și psihică, alimentația precară sau un stil de viață nesănătos. 

Printre cele mai cunoscute de metode prin care poți avea sprâncene expresive, dense și sănătoase, se numără:

Machiajul

Machiajul este una dintre cele mai folosite metode pentru definirea și umplerea sprâncenelor. Asemeni formei asimetrice, poți realiza conturul cu un creion special, iar golurile să fie umplute cu fard. Nu uita de ceară deoarece aceasta te va ajuta să păstrezi sprâncenele la fel de fermecătoare pe întreaga perioadă a zilei sau a serii.

Produsele cosmetice

Chiar dacă ai sprâncenele rare și subțiri din motive ereditare, interne sau externe, poți încerca să-ți întărești și fortifici firele de păr cu ajutorul produselor cosmetice create special pentru tratarea sprâncenelor. De exemplu, poți folosi uleiuri pe bază de ricin.

Laminarea sprâncenelor

Laminarea sprâncenelor este un procedeu ce poate rezista între 6 și 8 săptămâni. Acestea sunt complet redefinite după finalizarea tuturor etapelor, iar firele vor avea un efect de lifting, volum și definire, lăsând impresia de sprâncene groase și bogate.

Vopsirea sprâncenelor

O altă variantă pe care o poți aplica atunci când îți dorești sprâncene mai groase este vopsitul sprâncenelor. Încearcă întotdeauna să alegi nuanțele cele mai apropiate de culoarea părului tău și nu te vopsi în aceeași zi în care te-ai pensat deoarece pot apărea iritații.

Sprâncenele trebuie tratate cu grijă atât în etapele de înfrumusețare, dar și în rutina ta de îngrijire. Atunci când aplici crema de față, nu evita zona respectivă deoarece și firele au nevoie de hidratare. Alege forma potrivită chipului tău și optează pentru cele mai bune metode de redefinire pentru acestea ca să te bucuri de sprâncene groase, voluminoase și rezistente!

Articolul Anterior

Trei motive pentru care și-ar plăcea să te muți la Iași

Articolul Urmator

Ce trebuie sa stii despre inlocuirea sigurantei clasice cu una automata

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *