Cea mai bună perioadă când merită să treci la anvelopele de iarnă

Nu aștepta prima zăpadă și frigul pătrunzător pentru a nu fi surprins de niște condiții rutiere foarte dificile.

Borna 7 grade plus și cauciucurile auto potrivite

Limita de plus 7 grade Celsius este un indicator al momentului perfect pentru schimbarea anvelopelor de sezon.

Evident, este vorba de un indicator relativ și trebuie luat în considerare, doar în momentul când temperatura medie zilnică scade sub 7 grade Celsius și nu când această temperatură apare izolat.

Merită să iei în considerare această montare de cauciucuri de iarnă speciale sub această temperatură, deoarece atunci compușii folosiți în fabricația anvelopelor de vară începe să nu mai facă față, determinând ca acestea să își piardă calitățile și să nu mai garanteze eficiența dorită de șoferi când conduc autovehiculele pe drumurile publice.

 A avea o mașină disponibilă pentru iarnă are multe puncte bune, dar nu există bonus fără a scoate niște bani din buzunar, nu-i așa?

Pregătirea autovehiculului personal va depinde de locul în care locuiți sau intenționați să mergeți. Temperaturile și volumul zăpezii variază între provincii, deci există cerințe diferite de rulare pe drumurile publice.

Există din fericire anumite principii generale după care poți să te ghidezi ca șofer pentru ca să faci această tranziție de la cauciucurile de vară la anvelopele de iarnă.

Și, în primul rând, trebuie ca să orientăm după gradele din termometru.

În fapt, ar trebui să înlocuiești anvelopele pentru timp călduros cu un set de cauciucuri de iarnă atunci când temperatura scade sub 7 grade Celsius ca să nu riști diverse evenimente neplăcute în trafic ce se pot lăsa nu doar cu pagube materiale, dar și cu răniri sau chiar decesul unor persoane din mașina respectivă, din alte mașini de pe drum sau pietoni.

Cele mai citite articole

Mai trebuie ca să se acorde atenție și la perioada în care șoferii circulă cu autoturismele pe care le conduc. Astfel, dacă ei călătoresc în principal noaptea sau dimineața este normal ca și anvelopele de iarnă să fie montate mai din timp, chiar pe la mijlocul lunii octombrie sau noiembrie, deoarece temperaturile zilnice sunt în vizibilă scădere în această perioadă la fel.

Dacă urmează să facă multe drumuri în zonele montane este cea mai bună soluție de garantare a siguranței pe drumurile publice.

Este trist că șoferii consideră că este o reală corvoadă montarea unor anvelope care să fie potrivite cu anotimpul. Unii pur și simplu consideră că această schimbare de cauciucuri este un  modul de a li se mai scoate niște bani din buzunar cu japca, fără ca să își pună problema cât ar scoate în condițiile în care s-ar produce un accident de circulație.

Depozitarea pe vreme caldă a anvelopelor auto nemontate

Anvelopele trebuie păstrate într-un spațiu special, preferabil departe de lumina zilei (ozonul are un efect coroziv asupra cauciucului) și la o temperatură scăzută. Locul în cauză trebuie să fie bine aerisit.

Un subsol sau atelier este întotdeauna o soluție mult mai  bună decât o mansardă sau un garaj ce se folosește și în alte scopuri în cursul anului, din cauza diferențelor mari de temperatură.

Anvelopele trebuie depozitate în poziție verticală pentru a evita deformările și a grăbi lucrările de asamblare. Nu trebuie să fie suspendate sau stivuite pe lateral pentru o economie de spațiu.

De asemenea, este posibil să împachetați fiecare anvelopă într-o pungă de grădinărit din plastic, având grijă să scoateți în prealabil cât mai mult aer din ea (eventual folosind un aspirator) pentru a păstra anvelopa în cele mai bune condiții.

Încercați să controlați cât mai bine interiorul anvelopei înainte de montare (dacă executați singuri această operațiune), deoarece umiditatea poate ataca straturile de metal ale anvelopei și resturile pot înfunda supapa de aer.

Dar, înainte de a vorbi de păstrare și montaj, trebuie mai întâi achiziționate. Un magazin auto online foarte bun de unde le puteți comanda este anvelomag.ro.

Cele mai citite articole

Share your love