Cum alegi furnizorul de energie electrică în 2023: sfaturi și recomandări

În 2023, alegerea furnizorului de energie electrică poate fi o decizie importantă și dificilă pentru mulți clienți, indiferent că sunt casnici sau noncasnici. Pe lângă preț/ kWh în 2023, există o serie de factori ce trebuie avuți în vedere, inclusiv calitatea serviciilor oferite și opțiunile de personalizare. 

Însă, având în vedere plafonarea prețurilor, în prezent prețul plătit de fiecare client este similar, indiferent de ofertă. În acest context, alte aspecte devin puncte de referință în procesul de alegere a furnizorului de energie electrică.

Ce aspecte ai în vedere când alegi furnizorul de energie electrică?

Un factor important în alegerea unui furnizor de energie electrică este calitatea și varietatea serviciilor oferite

Majoritatea clienților aleg un furnizor care le oferă un pachet complet de servicii, în acord cu nevoile lor actuale. Concret, ei urmăresc ca furnizorul să ofere:

  • O aplicație special concepută pentru clienți, în care aceștia au acces la toate informațiile referitoare la contract, consum, plăți, oferte noi și multe alte date de interes. Accesul la o astfel de platformă este foarte importantă pentru clienți.
  • Un serviciu de asistență specializată pentru clienți – clienții verifică dacă noul furnizor de energie electrică prioritizează nevoile clientului și oferă un serviciu de asistență specializată. Spre exemplu, dacă un client dorește să obțină o soluție rapidă sau un răspuns concret la o problemă tehnică întâmpinată, el să știe că furnizorul său oferă o linie specială de asistență.
  • Posibilități variate în privința modului de plată – Disponibilitatea unui furnizor de energie electrică de a oferi multiple opțiuni de plată este un avantaj important care poate influența alegerea clienților. Aceasta include opțiuni precum: plata din contul online de client, numerar, transfer bancar, internet banking sau automate de plată. Această flexibilitate financiară este un factor important de luat în considerare atunci când se decide asupra unui furnizor de energie electrică.
  • Posibilitatea activării facturii electronice – prin oferirea acestui serviciu, clienții se pot bucura de multe avantaje, printre care: reducerea timpului necesar pentru transmiterea și primirea facturii, ușurința procesului de plată etc.

De asemenea, în acest proces este important și feedback-ul oferit de ceilalți clienți. Este important să verifici recenziile și feedback-ul altor clienți pentru a avea o imagine de ansamblu asupra calității serviciilor oferite de furnizor.

Concluzii

Alegerea furnizorului de energie electrică poate fi o provocare, în măsura în care clienții nu se informează responsabil.  

Este important să alegi un furnizor care prioritizează nevoile și dorințele clienților săi, oferind produse și servicii de înaltă calitate. Analizând atent toți factorii menționați anterior, poți lua o decizie informată și optimă pentru nevoile tale, bucurându-te de numeroase avantaje pe termen lung.
În beneficiul clienților casnici și noncasnici este și CEZ Vânzare, principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, care oferă produse de energie electrică și gaze naturale aliniate nevoilor lor de consum. De asemenea, în beneficiul clienților, CEZ Vânzare furnizează numeroase servicii, adaptate cerințelor actuale ale acestora.

Articolul Anterior

Impactul deșeurilor din construcții și demolări asupra mediului înconjurător – nevoia unei gestionări adecvate și responsabile

Articolul Urmator

Ghid complet de cazinou pentru începători: Tot ce trebuie să știi

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *