Cum alegi oglinda perfecta pentru camera de zi

Livingul este unul dintre cele mai bune spatii in care poti folosi oglinda ca obiect decorativ. Atat cele mai mari, cat si cele mai mici oglinzi, te pot ajuta sa faci locul si mai frumos decat este in prezent.

Modul in care iti amenajezi sufrageria  spune o poveste despre tine

Crearea fiecarui mediu din casa are un sens, intrucat reflecta personalitatea celor de traiesc acolo. Fiecare obiect si fiecare culoare din locuinta reflecta cine suntem cu adevarat. 

Cand intram in lumea decoratiunilor interioare intalnim o diversitate de stiluri: clasic, modern, industrial, minimalist etc. Este de aceea normal ca sa te intrebi: „Acest obiect chiar se potriveste cu celalalt care mi-a placut si l-am cumparat anterior?”. 

Este intotdeauna posibil sa adaugi decoratiuni interioare in casa de-a lungul vietii, sa ii oferi caminului tau o nota suplimentara de lux, sa il transformi vizibil doar facand mici modificari. Este un demers recurent, care uneori te insoteste intreaga viata. Si gusturile noastre se pot schimba, daramite decorul unei case, nu-i asa? 

Printre atatea lucruri care definesc personalitatea caminului tau, simpla schimbare a culorii pe un perete sau folosirea de oglinzi ii dau deja un aer nou. 

Oglinda, de exemplu, este un accesoriu utilizat pe scara larga pentru a mari cantitatea de lumina dintr-o camera, a umple un perete, a ascunde un defect dintr-o incapere sau a reflecta anumite piese din decorul existent in spatiul respectiv. Ai observat in mod sigur si tu cum o simpla oglinda de dimensiuni medii sau mari poate aduce amplitudine unui spatiu interior.

Tipuri de oglinzi

Livingul este unul dintre cele mai bune medii pentru a folosi oglinda ca obiect decorativ, pentru a-ti pune in actiune spiritul creativ, bunul gust.

Alegerea unei oglinzi depinde de efectul pe care vrei sa-l obtii la final si implica o multime de detalii de care trebuie sa tii neaparat seama. Inclusiv de principiile feng shui! si nu este lucru usor, data fiind diversitatea formelor si ramelor care este cu adevarat coplesitoare in materie de oglinzi.

Si nu este doar o chestiune de frumusete si armonizare cu restul decorului mediului acest demers, contand inclusiv zona unde si cum vei folosi oglinzile respective. 

Oglinda dreptunghiulara

Chiar daca este foarte comun acest format de oglinda, el poate fi exploatat in diferite moduri in decorul actual. O oglinda simpla in locul potrivit adauga o nota speciala unui living. De asemenea, este foarte usor ca sa o integrezi in camera, trebuie doar sa alegi un cadru care sa se armonizeze cu restul mediului. In acest sens, oglinda dreptunghiulara este folosita pentru marirea optica a spatiilor mici.

Continua sa explorezi posibilitatile oferite de oglinzile dreptunghiulare si gandeste-te la aceasta idee: ce ar fi daca ai aseza o astfel de oglinda pe un intreg perete din camera, de la tavan pana la podea? Nu s-ar crea oare iluzia ca ai o sufragerie mai mare? 

Cu siguranta, ai intrat deja in livinguri cu acest tip de amenajare. Este un truc utilizat pe scara larga de decoratori in apartamentele mici, in camere cu tavane joase sau cu dimensiuni reduse. Poate avea efect si in camera ta de zi? Gandeste-te un pic la asta!

Ai grija totusi. Acest secret de amenajare interioara functioneaza doar daca oglinda va fi pozitionata pe un singur perete, nu daca vei transforma totul in sala oglinzilor dintr-un parc de distractii! 

Oglinda rotunda sau ovala

Cele mai citite articole

Daca vrei ca sa ii dai un aspect mai modern sufrageriei tale, formele rotunde sau ovale pot fi o solutie buna. Pe aceasta alegere mizeaza inclusiv aceia care iubesc amenajarile interioare minimaliste. 

Daca asamblezi mai multe oglinzi, jucandu-te cu dimensiunile lor, poti crea o compozitie interesanta pe perete. Aceasta tehnica se poate face nu doar cu oglinzile rotunde sau ovale simple, ci si cu cele dreptunghiulare, patrate sau chiar venetiene.

Oglinzile personalizate, mereu la moda

Dupa cum ai vazut, exista mai multe moduri de a compune un mediu aparte folosind una sau mai multe oglinzi. Pe langa cele clasice, exista insa si oglinzi cu forme variate de poligoane sau cu decupaje foarte speciale, de tip pasare, soare, luna sau stea.

Oglinzile colorate

Lasand putin formele oglinzilor de-o parte, am ajuns si la optiunile de oglinzi cu diferite nuante. Oglinzile in tonuri afumate sau cu tente de bronz isi pierd putin din puterea de a reflecta, dar aduc un pic mai multa sobrietate mediului unde sunt asezate.

Unde se pune oglinda in sufragerie?

Doua actiuni trebuie sa mearga mana in mana: aceea de a decide care model de oglinda este cel mai relevant pentru tine si unde o vei plasa. 

Primul lucru este sa evaluezi efectul pe care vrei sa-l obtii, inainte de a o lipi/atarna pe perete. Foloseste-te de avantajele oglinzilor pentru a adauga adancime camerei de zi, a lumina zonele intunecate sau a reflecta ceva ce crezi ca este frumos si trebuie pus in valoare in living. 

Chiar asa! Un exercitiu bun pentru cei care cauta o oglinda pentru sufragerie este ca sa se gandeasca mai intai la imaginea care va fi reflectata. Cu cat mai placuta vederii va fi aceasta, cu atat mai bine!

Poti avea parte de un efect dragut daca asezi o oglinda in directia opusa ferestrelor sau usilor, mai ales daca acestea sunt orientate spre balcon. Vei obtine o reflexie frumoasa a verdelui copacilor in camera ta sau chiar sa-i mareste luminozitatea, dupa caz. 

Aceasta idee este destul de interesanta, nu-i asa? Dar trebuie sa ai grija sa nu sfarsesti prin a reflecta inadecvat razele soarelui. 

Daca sufrageria ta este mica, trucul este sa asezi accesoriul de tip oglinda pe peretele din spate pentru a da senzatia de spatialitate incaperii. Daca este mare sau chiar ocupa toata lungimea peretelui, cu atat mai spectaculos va fi rezultatul. Poti face asta si pe orice perete pe care nu vrei sa existe defecte sau pe care ai vrut initial ca sa il darami. In loc sa il dobori, instaleaza o oglinda acolo si s-ar putea sa fii mai multumit de efect. 

Daca vrei ca sa iti modernizezi simplu sufrageria, poti incearca sa pui o oglinda pe peretele din spatele bufetului. In aceasta pozitie, piesa creeaza impresia de profunzime si pune in evidenta vazele, sticlele, paharele si alte obiecte decorative care se afla pe aceasta piesa de mobilier. 

Daca nu doresti ca sa faci gauri in pereti, poti pur si simplu poti sa sprijini o oglinda de mobilier sau sa o lasi pe podea (in functie de model si dimensiuni). Pe langa faptul ca dai amenajarii interioare o nota personala, vei putea mai usor sa-i schimbi pozitia in viitor. 

Gasesti oglinzi frumoase pe thehome.ro. Intra sa le vezi chiar acum!

Cele mai citite articole

Share your love