Cum poti deveni investitor la bursa de valori?

O activitate cu istorie destul de bogata in spate, dar care abia de curand a devenit cunoscuta si chiar populara in Romania este cea desfasurata in cadrul unei burse de valori. In cadrul acesteia activeaza investitori si brokeri, care negociaza cererea si oferta pentru anumite produse sau actiuni. 

Aceasta activitate nu este potrivita tuturor, pentru a investi pe o bursa de valori fiind necesare anumite cunostinte atat specifice domeniului respectiv, cat si din domeniul finantelor si economiei. Totusi, cei care isi doresc sa devina investitori pot urma cursuri bursa de valori, care le pot oferi toate informatiile necesare, de la cele de baza pana la cele necesare chiar si celui mai priceput investitor. 

Notiunile de baza ale bursei de valori 

Inainte de a porni pe acest drum, este necesar ca oamenii sa cunoasca cel putin notiunile de baza specifice unei burse de valori. 

Unele dintre cele mai tranzactionate bunuri pe o bursa de valori sunt actiunile. Acestea sunt instrumentele prin intermediul carora investitorii pot cumpara dreptul de proprietate pentru o cota parte dintr-o companie. 

Castigul investitorului se materializeaza in momentul in care valoarea companiei, si implicit a actiunilor acesteia, creste. In acest moment, investitorul poate alege sa vanda actiunile pe care le detine si pe care le-a cumparat cu un pret mai mic, diferenta reprezentand castigul sau. 

O alta notiune specifica bursei de valori este dividendul, adica plata primita de cei care detin actiuni la o companie, fiind stabilita o anumita valoare per dividend. Dar trebuie tinut cont ca nu toate actiunile emit si dividende. 

Randamentul reprezinta profitul pe care il are un investitor, altfel spus, castigul actionarului pe baza actiunilor pe care le detine. O notiune cu care orice investitor de la bursa ar trebui sa fie familiarizat este capitalizarea de piata, care se refera la suma obtinuta din numarul total de actiuni inmultit cu suma unei actiuni. 

Un curs specializat poate pregati un om obisnuit sa devina investitor la bursa?  

Un curs de baza, pentru initierea in tainele bursei de valori ii poate oferi unei persoane toate informatiile necesare pentru a incepe sa investeasca, dar riscurile asociate lipsei de experienta sunt destul de mari. Din acest motiv, este recomandat sa se inceapa cu sume mici, pentru a putea invata in mod practic felul in care variaza bursa. 

De asemenea, pentru a se perfectiona in acest domeniu de activitate, oamenii pot, ulterior, sa urmeze cursuri mai avansate, din care vor obtine mai multe informatii, notiuni si chiar secrete pentru a putea tranzactiona la bursa astfel incat sa aiba si castiguri importante. 

In cazul celor care nu se pricep foarte bine, dar isi doresc sa fie investitori la bursa, acestia pot apela la un broker. Acesta este o persoana juridica ce poate desfasura activitati specifice bursei – de negociere a cererii si ofertei, incheierea tranzactiilor – in numele clientilor sai. 

Prin urmare, o activitate atat de complexa si care consta in desfasurarea unor activitati specifice presupune detinerea unor cunostinte specifice, care pot fi obtinute simplu, rapid si eficient cu ajutorul unor cursuri de investitii. 

Articolul Anterior

Orice plan de afaceri in agricultura are nevoie de un sistem de irigatii modern

Articolul Urmator

Intretinerea bateriei auto pe timp de iarna – ponturi utile pentru orice sofer

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *