Fie ca se apropie Sarbatorile Pascale sau Sarbatorile de Iarna si gospodinele nu mai stiu ce sa prepare ca si aperitiv pentru invitati, fie ca este vorba de o masa in familie obisnuita, salata de ciuperci cu pui si maioneza reprezinta alegerea ideala.
Aceasta este o alternativa ideala la salata de boeuf traditionala, este mult mai usoara, este delicioasa si extrem de usor de preparat. Salata de ciuperci cu pui si maioneza este recomandata chiar si persoanelor care sunt la dieta, cu conditia ca maioneza sa fie light.
Ingrediente necesare pentru salata de ciuperci cu pui si maioneza
Pentru a prepara cea mai delicioasa salata de ciuperci cu pui si maioneza, gospodinele trebuie sa cumpere de la magazin un piept de pui intreg cu piele si cu os La Provincia, jumatate de kilogram de ciuperci champignon, sa foloseasca patru catei de usturoi, trei castraveti murati, precum si trei linguri de ulei, sare, piper si cinci oua.
Salata de ciuperci cu pui si maioneza este ideala pentru mesele rapide de iarna si nu numai. Aceasta reteta are o dificultate mica, necesitand n timp de preparare de cateva zeci de minute.
Cum se prepara salata de ciuperci cu pui si maioneza
Cele mai citite articole
Spre deosebire de salata de boeuf, salata de ciuperci cu pui si maioneza nu este dificil de preparat si nu are ingrediente foarte “grele”. Se curata ciupercile de pielita, se fierb cu sare si se lasa la scurs si la racit. Atunci cand ciupercile s-au racit, se taie cubulete. Separat, se fierbe pieptul de pui cu os si piele La Provincia, se lasa la racit si se taie cubulete de dimensiunile cubuletelor in care au fost taiate ciupercile.
Separat se fierb doua oua si se lasa la racit. Se taie castravetii murati in cubulete de aceleasi dimensiuni ca si celelalte ingrediente. Se pregateste maioneza din doua galbenusuri fierte si trei galbenusuri crude. Se freaca galbenusurile cu uleiul, se stoarce lamaia si se freaca pana cand maioneza devine omogena.
Se amesteca ciupercile taiate cu pieptul de pui, cu castravetii murati si cu cateii de usturoi tocati marunt. Se adauga maioneza si se amesteca bine. Se orneaza cu patrunjel sau cu muraturi, cu felii de lamaie sau cu masline.
Cum poti prepara o salata de ciuperci cu pui si maioneza cu un gust deosebit?
Secretul acestei salate consta in primul rand in ingredientele folosite. Este important ca gospodinele sa foloseasca piept de pui La Provincia sau pulpe de pui La Provincia pentru ca au carnea mai grasa si mai sanatoasa. De asemenea, un alt secret este acela ca toate ingredientele trebuie bine scurse de apa.
Salata poate fi mancata cu o garnitura usoare de legume sau simpla si poate fi pastrata in frigider pentru o singura zi. Pentru un plus de gust, se poate adauga marar si patrunjel, precum si ceapa verde. Nu in ultimul rand, se recomanda folosirea castravetilor in saramura, pentru un gust intens si o textura optima.