Vrei să te bucuri de un stil de viață sănătos? Pe lângă mișcarea fizică atât de necesară, trebuie să te ocupi și de alimentație! Atunci când începi să mănânci sănătos, vei arăta bine și te vei simți la fel.
Cu puțină răbdare și perseverență, poți reuși să-ți transformi stilul alimentar, astfel încât să te bucuri de toate mineralele și nutrienții din alimente. Iată cum începi să mănânci sănătos, cu ajutorul unor pași simpli!
Nu sări peste micul dejun
Pentru că mâncatul sănătos nu presupune saltul peste mese sau înfometarea, poți începe cu un mic dejun hrănitor, care îți oferă energie și îți îmbunătățește starea de spirit.
Astfel, începe prin a te bucura de micul dejun, cea mai importantă masă a zilei. Nu știi ce să mănânci? Este recomandat să începi cu alimente sănătoase, precum ouăle, iaurtul, fulgii de ovăz, untul de arahide, legumele, brânza sau smoothie-urile sănătoase din fructe. Evită produsele de patiserie, care conțin numeroase grăsimi sau sare și nu sunt prietene cu silueta.
Renunță la sarea în exces
Dacă vrei să mănânci sănătos, este indicat să renunți la excesul de sare, care crește riscul bolilor de inimă și duce la creșterea tensiunii arteriale. Astfel, încearcă să te ferești de alimente care conțin sare in exces, precum alimentele conservate, marinate, sosurile sau produsele de tip fast-food.
Desigur, acest lucru nu înseamnă că trebuie să mănânci preparate fără gust. Poți să înlocuiești sarea cu Obio – condimente și esențe naturale bio, care vor oferi mâncărurilor un gust excelent.
Consumă fructe și legume
Cele mai citite articole
Nicio dietă sănătoasă nu poate fi completă fără aportul de fructe și legume. Din fericire, ai la dispoziție numeroase alimente sănătoase pe care le poți servi, de la mere, pere și lămâi, până la pepene, banane și kiwi. În ceea ce privește legumele, consumă roșii, ciuperci, vinete, broccoli, spanac, dovlecei, ardei și morcovi, fie că le gătești la cuptor, pe grătar sau la aburi.
Alege gustări sănătoase
Îți place să iei gustări? Pentru a începe să mănânci sănătos, este esențial să alegi gustări sănătoase, care te ajută să nu exagerezi cu mâncarea în timpul meselor principale.
Optează pentru gustări sănătoase precum fructele, nucile, pâinea, brânză de vaci sau iaurtul cu un conținut scăzut de grăsime. Acestea sunt variantele ideale de gustări pentru timpul zilei, care îți oferă energie.
Experimentează din punct de vedere culinar
Dieta echilibrată și sănătoasă nu reprezintă o restricție, așa că nu ezita să experimentezi cu felurile de mâncare! Mâncărurile sănătoase pot fi ușor de pregătit și extrem de gustoase, chiar dacă nu conțin multe grăsimi, sare sau zahăr.
Ai la dispoziție numeroase bloguri de gătit, din care te poți inspira pentru a găti sănătos paste, cartofi sau deserturi care să nu-ți dăuneze. Caută constant arome noi și combinații de alimente, pentru a pregăti rețetele chiar la tine acasă.
Hidratează-te!
Nu în ultimul rând, nu uita să te hidratezi! O dietă sănătoasă include și apă, atât de utilă pentru organism. Încearcă să consumi cel puțin 2 litri de lichide pe zi, la fel de potrivite fiind și ceaiurile neîndulcite.
Ține cont de sugestiile noastre și te vei bucura de o dietă sănătoasă și corectă, ca la carte! Nu uita că trebuie să existe un echilibru între alimentele pe care le consumi, astfel încât să iei toate vitaminele și nutrienții de care ai nevoie.