Cum se îngrijesc orhideele? Află toate trucurile de la specialiștii Maison d’Or

În perioada victoriană, perioada cu cea mai mare rezonanță în multe domenii, de altfel, existau câteva elemente din lumea vegetală care defineau luxul și anume citricele, ananasul și orhideele. De atunci și până acum, orhideele sunt considerate semnul suprem al  rafinamentului, al eleganței absolute și al bunului gust. În elita engleză a vremurilor de atunci,  orhideele au reușit să stârnească o reacție asemănătoare cu celebrul fenomen intitulat febra lalelelor. De altfel, în perioada domniei reginei Victoriei, în Anglia,orhideele au avut și o altă conotație și anume dragostea și pasiunea.

Astăzi, la fel de prețioase ca și atunci, orhideele sunt foarte căutate și prezente în marea majoritate a caselor. Pentru a le întreține cât mai mult timp, indiferent de forma lor, pune în practică sfaturile de mai jos:

Ca în cazul multor altor flori, orhideele se simt cel mai bine amplasate în locuri în care lumina ajunge mai ușor. Așadar, ghivecele pot fi așezate cu încredere pe pervaz, însă în interiorul casei. Atunci când sunt expuse direct la lumina soarelui, frunzele acestora se ingalbenesc sau se înnegresc. De asemenea, culoarea frunzelor  sunt cel mai bun indicator în ceea ce privește poziționarea lor. Dacă frunzele au culoarea verde foarte închis, înseamnă că florile au nevoie de mai multă lumină. Frunzele de culoarea verde viu indică o plasare potrivită.

Pentru udarea orhideelor, există o serie de reguli stricte care trebuie respectate. Astfel, în tot acest proces este indicat să ți cont de câteva măsuri specifice:

  • Orhideele trebuie udate odată în prima parte a zilei, recomandat fiind dimineața.
  • Pentru udarea lor se recomandă ca apa să fie la temperatura camerei. Dacă apa este prea rece, aceasta va dăuna rădăcinilor și va ucide planta.
  • Orhideea nu are nevoie de apă în permanență, așadar, este greșit să o păstrezi într-un alt vas  cu apă. Mai mult decât atât, se recomandă ca apa care se scurge în farfuria suport să fie aruncată.
  • Iarna, orhideele se udă o singură dată pe săptămână, iar vara de două ori. Cu toate astea, stabilirea momentului în care planta are nevoie de apă se face cu ajutorul unui test foarte ușor de aplicat: se înfige un bețișor de lemn în ghiveci, iar dacă la scoaterea lui acesta prezintă urme de umezeală înseamnă că substratul are încă apă, iar astfel, se amână udarea pentru câteva zile.

Cu ajutorul acestor trucuri cu siguranță te vei bucura de orhideea ta cât mai mult timp. De asemenea, dacă îți dorești să faci un cadou frumos, acum la început de primăvară, aranjamente de flori de pe maisondor.ro sunt o idee excelentă. Cauta-le pe cele care conțin orhidee și fă o surpriză frumoasă unei persoane dragi. 

Articolul Anterior

Construirea unei case din CLT (panouri din lemn) – Avantaje și dezavantaje

Articolul Urmator

Cursuri de Social Media premium, pentru afaceri de succes în 2021

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *