De ce afirma specialistii in organizarea finantelor ca toate datoriile se pot plati usor?

KRUK Romania afirma ca nu exista datorie care sa nu poata fi platita cu putina organizare si cu mare atentie. Sunt doar cateva aspecte foarte importante de care trebuie sa tina cont un debitor pentru a reusi sa duca la bun sfarsit orice datorie, fara stres si fara motive de panica.

KRUK Romania afirma ca evitarea firmelor de colectare creante este cea mai gresita idee

Specialistii de la KRUK Romaniaatrag atentia ca evitarea firmelor de colectare a creantelor este cea mai gresita idee. In momentul in care o persoana fuge efectiv de telefoanele celor care colecteaza debite, acestia vor intelege ca debitorul nu are nicio intentie de a plati datoria, caz in care se va trece direct la actionarea pe cale juridica. Companiile de recuperare creante au abordari amiabile prin care arata ca le pasa de debitor, insa acesta trebuie sa comunice cu ele pentu a ajunge la solutii bune, viabile, altfel, lipsa comunicarii poate duce la consecinte neplacute pentru debitor.

Obiectele inutile din casa pot plati datoriile

Exista posibilitatea ca o persoana sa detina cadouri de la zilele de nastere sau cadouri de nunta, vechi, care aduna praf in dulapuri. De asemenea, o persoana, poate cauta in casa articole pe care le poate vinde pe internet. Este recomandat ca debitorul sa afle la ce pret se vand aceste obiecte si sa le puna la un pret decent pentru a se vinde, insotite de fotografii de calitate si de descrieri cat mai bune. Banii obtinuti poate merge catre plata datoriei.

Schimbarea obiceiurilor

Obiceiurile si rutinele zilnice sunt motivul pentru care o datorie a fost intarziata pana cand a generat probleme? Se recomanda alocarea unui timp pentru ca fiecare persoana sa inteleaga cum ar trebui sa cheltuiasca banii zi de zi, in fiecare saptamana sau in fiecare luna.  Spre exemplu, masa de pranz poate fi gatita si adusa de acasa, in loc sa fie cumparata sau comandata de la restaurant. O alta solutie este ca si cafeaua sa fie luata de acasa. De asemenea, se poate renunta la o parte din micile placeri, care de multe ori ne ingrasa (prajiturile, prdusele de patiserie, inghetata si alte bunatati).

Recompense ori de cate ori sunt atinse anumite repere

Daca datoria este vazuta ca o pedeapsa, nu va fi platita mai repede. Asadar, fiecare persoana ar trebui sa se rasplateasca atunci cand atingete obiective de plata a datoriei. Singura modalitate de a  achita complet datoria de pe cardul  de credit este abtinerea sau renuntarea  la anumite lucruri, iar pentru a face acest lucru, o persoana trebuie sa fie motivata. De asemenea, compensarile trebuie sa fie facute rational. De exemplu, in loc de o vacanta de o saptamana se poate planifica o excursie de weekend in camping. Dupa ce obiectivul a fost atins (datoria a fost platita), se poate organiza si un concediu de o saptamana, ca recompensa.

Astfel se poate trage concluzia ca nu este deloc greu ca datoriile sa fie platite atunci cand o persoana este foarte organizata. In plus, cu mici recompense ori de cate ori se intampla ceva pozitiv, toate aceste mici impedimente pot fi rezolvate rapid si eficient.

Articolul Anterior

Cum ar trebui să fie mobilierul pentru evenimente?

Articolul Urmator

Cum poți face bani de acasă

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *