De ce este laptele praf alternativa cea mai buna la alaptare?

Metoda naturala de hranire a bebelusilor este prin alaptarea cu lapte matern, sanul mamei fiind cel care produce laptele potrivit pentru nevoile pe care le are bebelusul in fiecare moment al zilei. Cu toate acestea, exista situatii in care alaptarea nu este posibila, astfel ca parintii au nevoie de o alternativa pentru a-si hrani bebelusii, aceasta fiind reprezentata de laptele praf. 

Laptele praf reprezinta o formula care contine, in general, proteine din lapte de vaca pasteurizat si concentrat – prin evaporare – ceea ce contribuie la pastrarea tuturor nutrientilor pe care ii contine. 

Ulterior, acesta este imbogatit cu vitamine si minerale necesare dezvoltarii organismului copiilor, motiv pentru care pe piata exista mai multe tipuri si formule de lapte praf, adaptate pentru fiecare etapa de dezvoltare a acestora. 

Ce contine formula de lapte praf?

Desi laptele matern contine in mod natural toti nutrientii de care are nevoie bebelusii, laptele praf este dezvoltat astfel incat compozitia sa sa fie cat mai apropiata de cea a laptelui matern. Dintre formulele disponibile pe piata, cea de lapte praf Topfer este considerata a fi cea mai apropiata de compozitia laptelui matern.  

In general, o formula de lapte praf pentru copii contine proteine si lactoza, care ofera ceea ce are nevoie micile organisme pentru a creste. De asemenea, aceasta contine pre si probiotice, elemente esentiale sistemului digestiv al bebelusilor, cu o cantitate redusa de sare si fara zahar. 

Printre substantele pe care le mai contine o formula de lapte praf se gasesc si acizii grasi vegetali – elemente necesare pentru buna dezvoltare a creierului – fier si alte minerale si vitamine – A, D, E, K – care sunt adaugate suplimentar de producatori, pentru a crea o formula cat mai nutritiva pentru organismul bebelusilor, care se afla intr-un accelerat proces de crestere si dezvoltare. 

Pe piata exista insa si formule de lapte speciale, cum sunt cele anti-reflux, fara lactoza sau chiar lapte praf hipoalergenic, destinate in special bebelusilor care au alergie la proteina din lapte de vaca. Prin urmare, in cazul acestora, compozitia formulei poate fi diferita fata de cea clasica, fiind totusi imbogatite cu minerale si vitamine esentiale dezvoltarii copiilor. 

Articolul Anterior

Ce trebuie sa stii despre aplicarea dintilor ficsi in 24 de ore?

Articolul Urmator

Iustin Paraschiv, posesorul Carmistin, trece la consumarea de energie verde

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare