Easy Credit – Ce păreri trebuie să iei în considerare înainte solicitarea unui credit cu garanție imobiliară?

A cumpăra o casă ori un apartament presupune o investiție semnificativă pentru tinerii care vor să aibă un loc al lor, pe care să-l numească ,,acasă”. În cazul în care consumatorii nu au suficiente resurse proprii la dispoziție pentru o astfel de tranzacție, e bine să știe că se pot orienta către un credit cu garanție imobiliară. Înainte de a semna, însă un contract, tinerii trebuie să știe și care sunt cele mai importante elemente, pe care trebuie să le cunoască despre un astfel de produs bancar.

Ce este un credit cu garanție imobiliară?

Produsele bancare cu garanție imobiliară sunt credite bancare, pe care instituțiile financiare le acordă, însă numai în baza unei ipoteci pentru un apartament sau o casă. Este vorba despre împrumuturi la care pot apela, de exemplu cei care vor să-și cumpere o casă sau un apartament. Mai exact, atunci când solicită un credit, ei garantează în fața băncii cu imobilul în care vor să investească. În cazul în care oamenii ajung în imposibilitate de plată, instituțiile financiar bancare au dreptul de a le scoate la licitație imobilele, în vederea stingerii datoriei.

Care sunt condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții?

În ceea ce privește condițiile de eligibilitate pentru obținerea unui credit cu garanție imobiliară, ele pot fi diferite de la o bancă la alta, însă vizează aproximativ aceleași elemente:

·           încadrarea într-o anumită categorie de vârstă;

·           vechimea în câmpul muncii;

Cele mai citite articole

·           cuantumul veniturilor lunare;

·           scorul FICO (se calculează în funcție de eventualele restanțe la alte credite avute în trecut).

Perioada de rambursare

Perioada de rambursare este una extrem de generoasă în cazul creditelor imobiliare. Ea poate varia între 2 luni și 5 ani, în funcție de produsele de care au nevoie consumatorii, dar și în funcție de veniturile lunare pe care le au. Mai mult, tinerii trebuie să știe că au și posibilitatea de a rambursa anticipat parțial ori integral împrumuturile, astfel încât să-și diminueze din costurile aferente creditelor. De exemplu, atunci când returnează împrumuturile într-o proporție de 100%, românii nu plătesc dobândă decât până în ziua în care au făcut tranzacția.

Ce se întâmplă dacă oamenii ajung în incapacitate de plată?

În situația extraordinară, în care consumatorii își pierd locul de muncă și nu mai pot achita ratele lunare, ei pot cere sprijinul băncii pentru obținerea unei amânări temporare a plăților. În caz contrar, se poate ajunge până la scoaterea la licitație a imobilelor, pentru ca instituțiile bancare să-și recupereze împrumuturile.

Luând în considerare toate cele anterior menționate, dar și taxele notariale pe care trebuie să le suporte, tinerii își pot cumpăra un imobil propriu. Ei nu trebuie să uite, însă că este important să fie chibzuiți, să fie la curent cu prețurile de pe piață și ulterior, după obținerea creditului să-și achite ratele la timp, astfel încât să nu fie încadrați în categoria de rău platnici.

Cele mai citite articole

Share your love