Flori care cresc capacitatea de concentrare

În perioada această în care ai fost nevoită să-ți amenajezi un birou sau un spațiu de lucru acasă, ai avut, cu siguranță, nevoie de cât mai multe elemente care să nu îți distragă atenția și să-ți sporească capacitatea de concentrare. Cu siguranță ai simțit după câteva ore de muncă nivelul de energie și capacitatea de concentrare scăzând, lucru care este perfect normal. În cazul în care ai mult de muncă și ai nevoie de o  energie mai îndelungată este necesar ca spațiul în care îți desfășori activitatea să fie cât mai bine pus la punct.

Florile și plantele sunt cele mai potrivite în astfel de situații. Pe lângă aspectul frumos pe care îl au, acestea eliberează oxigen, parfum și energie. S-a demonstrat științific că florile și plantele îmbogățesc substanțial atmosfera și productivitatea la locul de muncă, iar din acest motiv atât firmele cât și cei care lucrează de acasă au mereu grijă să fie înconjurați de cel puțin o floare.

O vază plină cu lavandă

Un buchet de lavandă sau chiar o plantă de lavandă te va ajuta să te concentrezi mai ușor la toată munca pe care o ai de făcut, deoarece are puterea de a crește vigilența. De asemenea, lavanda are și capacitatea de a înlătura durerile de cap și de a calma stările de nervozitate sau anxietate.

O cutie cu trandafiri

Pe lângă starea de bine pe care o oferă prin desgin, trandafirii sunt printre florile care te ajută să te focusezi mai ușor pe rezolvarea atribuțiilor de la locul de muncă. Înfrumusețează-ți biroul cu un aranjament floral, un buchet sau o cutie cu trandafiri și profită de energia pe care aceștia ți-o vor oferii.

Orhideele

Orhideele sunt flori minunate atât prin aspect, cât și prin puterile pe care le au. Acestea produc oxigen atât ziua, cât și pe timpul nopții și au capacitatea de a reduce stresul, anxietatea și sporește puterea de concentrare. Orhideele sunt flori extrem de potrivite chiar și pentru locul de muncă deoarece sunt ușor de îngrijit și au calitatea de a-și păstra florile pentru o perioadă lungă de timp.

Minunea naturii: Gardenia

Datorită florilor sale parfumate, Gardenia stimulează activitatea creierului. Pe lângă plusul de energie pe care ți-l oferă, acestea au puterea de a spori și creativitatea putând astfel să găsești idei noi care te vor ajuta să-ți rezolvi toate problemele. Mai mult decât atât, gardeniile pot funcționa asemenea unui antidepresiv, având puterea de a îmbunătăți starea de spirit a celor care o au prin preajmă.

Pe lângă aceste flori și plantele decorative au un rol esențial în sporirea puterii de concentrare. Rozmarinul, menta sau busuiocul sunt doar câteva dint ele.

Plantele și florile de care ți-am povestit mai sus le poți așeza fie în locul în care lucrezi, la birou sau în spațiul în care copii își fac lecțiile. Profită de aspectul și parfumul lor și bucură-te de beneficiile pe care acestea le oferă. Dacă vrei să vezi rezultate chiar din acest moment poți alege opțiunea de livrare rapida de flori la domiciliu in Bucuresti pusă la dispoziție de floraria Maison D’or.

Articolul Anterior

Cum să devii un model de succes într-o industrie aflată în continuă ascensiune

Articolul Urmator

Garoafele – origini și semnificații

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *