Garsoniere de vânzare în Arad – Ce obligații ai dacă vrei să cumperi un imobil

Garsoniere de vânzare în Arad sunt căutate. Dar cei care caută garsoniere de vânzare în Arad, precum și alte imobile, trebuie să știe că nu au doar drepturi, ci și obligații.

Majoritatea celor care doresc să cumpere garsoniere de vânzare în Arad sau în alte regiuni ale țării sunt atrași de costurile mai mici. Costurile de întreținere a unei garsoniere de vânzare în Arad sunt mult scăzute față de cele aferente unor imobile cu mai multe camere. Totuși, în calitate de client, trebuie să ai în vedere anumite aspecte legate de obligațiile unui potențial cumpărător.

Vrei garsoniere de vânzare în Arad? Iată ce obligații ai

De la sine înțeles e faptul că, la cumpărarea unui imobil, ești obligat să achiți prețul solicitat, pentru a intra în posesia acestuia. Pentru achiziționarea unei Garsoniere de vânzare în Arad sau în altă parte, va trebui să mai suporți o serie de cheltuieli, în calitate de cumpărător. Și asta pentru că toate costurile de vânzare îi revin cumpărătorului. Taxele notariale de vânzare-cumpărare sunt variabile. Acestea se diferențiază în funcție de felul în care se face plata imobilului și de valoarea acestuia. Mai exact, taxele sunt diferite pentru o garsonieră achiziționată prin credit față de una cumpărată cu banii jos.

Cumpărătorul suportă toate taxele

Și taxa privind intabularea îl privesc tot pe cumpărător. Aceasta este percepută de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – ANCPI și înseamnă 0.15% din prețul apartamentului. Dar tot cumpărătorul suportă și onorariul notarului care efectuează intabularea, după încheierea contractului de vânzare-cumpărare. Dacă există o agenție imobiliară care face intermedierea tranzacției imobiliare, comisionul către aceasta se va plăti de către ambele părți, adică atât de către cumpărător, cât și de vânzător. În principiu, comisionul este negociabil. Însă este foarte important să te asiguri că include și TVA în suma finală, ca să nu ai surprize.

Articolul Anterior

Când este utilă o florărie online cu livrare în București? Iată cele mai comune 5 situații în care poți apela la un astfel de serviciu!

Articolul Urmator

Asortează-ți parfumul după eveniment și anotimp

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *