Cea mai tentantă ofertă pentru oricine se referă la primirea de servicii sau produse gratuite. Însă o astfel de ofertă vine mereu cu un compromis care, în business, cel mai adesea nu merită! O gratuitate onestă este de obicei condiționată de cumpărarea altor servicii, devenind un bonus meritat. Însă atunci când gratuitatea vine pur și simplu, evident trebuie să existe un mare semn de întrebare cu privire la această super ofertă, căci nimeni nu oferă ceva gratuit fără să dorească un câștig, conceptul fiind utopic pentru orice afacere. Este și cazul web hostingului gratuit, unul dintre acele servicii de bază pentru website-uri pe care, iată, le putem găsi online chiar cu promisiunea gratuității.
Găzduirea web permite fișierelor unui website să fie vizibile și accesibile pe internet. Conținutul unui website este disponibil publicului prin accesarea unui server bine configurat, conectat la internet. Internetul înseamnă de fapt accesarea unor adrese ale serverelor din această mega rețea globală, domeniul fiind adresa, iar hostingul însemnând locația propriu-zisă. Orice fel de proiect online ai avea, de la e-shop, la website corporate, blog etc., ai nevoie de servicii de web hosting pentru a putea avea vizitatori / potențiali clienți.
Cei care caută găzduire web ajung de multe ori să fie tentați de această ofertă numită hosting gratuit. De fapt, singurul său beneficiu este tocmai gratuitatea. În rest, așa cum este firesc, nu poți avea alte pretenții, în condițiile în care serviciul ți s-a oferit fără solicitarea unor costuri. Vei avea la dispoziție un spațiu foarte mic pentru stocarea fișierelor și poate sub-domeniu cu marca găzduirii firmei.
Cele mai citite articole
Este posibil să fii obligat să permiți anumite reclame afișate pe website, prin care providerul tău să obțină venituri din „generozitatea” sa. Transferul de date va fi limitat, viteza va fi redusă, vei întâmpina fel de fel de dificultăți. Alte dezavantaje: fiabilitate scăzută, securitate minimă sau deloc, suport tehnic absent și chiar posibilitatea de a pierde toate datele oricând. Pur și simplu găzduirea web gratuită nu poate fi o variantă dacă ai un proiect serios pe care vrei să-l lansezi online.
Hostingul plătit nici măcar nu este scump. Costul variază în funcție de necesarul tău. În principiu, poți avea resurse foarte bune de la un provider de încredere chiar și la aprox. 1 euro / lună. Dacă proiectul tău este unul amplu și ai nevoie de găzduire web la un plan avansat sau chiar server dedicat, vei plăti mai mult, însă cel mai probabil afacerea ta va fi destul de performantă încât să considere acel cost foarte redus în raport cu beneficiile primite. In articolul “Cel mai bun hosting – gazduire web 2020”, de pe site-ul reviewhosting.ro, poți compara ofertele firmelor de găzduire web și poți alege hosting web la cel mai bun raport calitate / preț, web hosting premium la cost corect.
Ce primești cu un plan de găzduire web plătit onest? Ai parte de un pachet consistent, facilități diverse, fiabilitate, uptime garantat (de preferat cel puțin 99,9%), viteze mari de transfer, securitate avansată, back-up, consultanță, suport tehnic non stop. Trebuie doar să alegi atent furnizorul, apoi acesta te va asista și va fi alături de tine, flexibil, în creșterea proiectului tău online.