Îmbracă-te cu haine produse din fibre prietenoase cu organismul tău!

Vizitează site-ul Naia.ro dacă vrei să îți schimbi stilul de a te îmbrăca în 2020!.

În boutique-ul acesta online, o să ai șansa de a găsi multe articole vestimentare frumoase, anume alese spre a oferi libertatea de mișcare pentru tine și copilului tău în niște haine fabricate din cele mai bune materiale. 

Reducerea cantității de apă și substanțe chimice utilizate în producția de îmbrăcăminte este o preocupare tot mai mare în industria textilă fin multe zone ale lumii. 

Se acționează cu putere pentru fabricația unor produse vestimentare durabile, ceea ce are în vedere inclusiv atemporalitatea colecțiilor și utilizarea țesaturilor biologice, organice, rezistente dar mult mai puțin agresive pentru pielea sensibilă.

Oamenii din trecut se conectau cu mediul în care trăiau inclusiv prin hainele pe care le purtau. Iată că după multe derapaje în materie de modă, ne reîntoarcem la acest fel de a ne îmbrăca. Este și o declarație pe care o facem naturii că pe viitor vom încerca să o protejăm.

Cunoaștem cu toții că materialele din care sunt confecționate hainele actuale pot fi atât compuse din fibre naturale (bumbac, in, cânepă, lână și mătase etc.) sau sintetice (poliester, elastan, poliamidă, nailon, lycra, vâscoză sau acetat). Cele din cea de-a doua categorie de regulă sunt create în laborator din substanțe total neprietenoase cu pielea umană. 

Ele ne fac să transpirăm vara și să tremurăm din plin iarna, deoarece nu permit o termoreglare eficientă a organismului.

Fiecare piesă vestimentară pe care ne-o achiziționăm poate avea avantaje și dezavantaje specifice, de la confort și respirabilitate (în cazul fibrelor naturale) și până la rezistență și nedeformare (mai ales în cazul celor sintetice). 

În perioada actuală, din fericire multă lume se orientează spre hainele realizate din fibre organice, deoarece ele respectă cerințele unei vestimentații sănătoase care poate reduce  la minimum riscul de alergii.

Și nu doar fibrele, ci și coloranții folosiți sunt naturali, blânzi cu pielea umană, de aceea chiar merită să ne achiziționăm astfel de produse vestimentare eco friendly.

Cele mai citite articole

Mai mult decât atât, specialiștii încearcă în prezent ca să facă un pas mai departe cu instrumentele moderne ale biotehnologiilor de ultimă oră și să realizeze haine care efectiv au calități curative, nu doar să ofere confort și protecție pentru aceia care le poartă.

De un mare succes se bucură în prezent piese vestimentare fabricate din bumbac organic.

Modificările survenite în ultimii ani în materie de cultivare, dar și creșterea conștientizării beneficiilor evidente pe care  acesta le aduce asupra sănătății celor ce îmbracă produse din bumbac organic sunt evidente. Ele au făcut trecerea la implementarea unor practici în agricultură de tip ecologic de către fermieri care au influențat îmbunătățirea multor sisteme de producție a bumbacului.

Bumbacul organic crește fără aditivi sintetici sau pesticide și nu este modificat genetic.

Acest fapt este extrem de îmbucurător, în condițiile în care se ajunsese la un record nedorit: culturile de bumbac, ce acoperă 2,4% din pământul agricol din lume, să folosească 6% din pesticidele lumii, mai mult decât orice altă cultură.

Unul dintre cele mai utilizate argumente pentru susținerea cultivării convenționale, chimizate, a bumbacului a fost că randamentul acestei plante este mai mare. 

La acestea se mai adaugă încă două: necesitatea unei suprafețe mai mari de teren pentru cultivarea bumbacului organic, precum și un volum crescut de apă. 

Totuși, adevărul este că substanțele chimice toxice utilizate în producția convențională de bumbac otrăvesc apa pe care pretind că o economisesc.

Așadar, e de preferat să se extindă suprafețele cultivate cu bumbac organic, chiar dacă el este mai scump decât cel cultivat intensiv.

Beneficiile pentru sănătatea umană și pentru mediu sunt incomensurabile.

Așadar, dacă vrei haine din bumbac orientează-te și tu spre cele din fibre organice, deoarece astfel nu te vei otrăvi cu bună știință.

Cele mai citite articole

Share your love