Intervențiile estetice de labioplastie, tot mai populare azi

Idealurile de frumusețe diferă de la o cultură la alta, de la o perioadă istorică la alta, deși poate am fi înclinați să credem că ele aparțin doar unor culturi îndepărtate în timp și spațiu. Totuși ele se manifestă puternic în zilele noastre chiar și în Europa.

Există chiar cercetători care se preocupă cu mult profesionalism de studierea schimbărilor estetice pe care femeile și le fac pentru a fi în armonie cu idealul de frumusețe aflat în trend la un moment dat.

Se consideră tot mai mult faptul că fizicul unei persoane funcționează ca un semnalizator etnic, de gen sau de statut, dovadă că în diverse culturi s-au înregistrat pe parcursul vremii deformări voite a unor diverse elemente corporale. Așa s-a ajuns acum chiar și pe continentul nostru la operații estetice de labioplastie, deși ele erau mai răspândite cândva pe meleaguri africane.

Practicile care vor să se apropie tot mai mult de idealurile de frumusețe sunt legate în perioada actuală, ca și în vechime, inclusiv de sexualitate, astfel, cel mai cunoscut este piciorul lotus chinezesc. Această deformare a fost și un mod de a controla femeile asiatice.

În zilele noastre se recomandă frecvent exercițiile Kegel sau bilele chinezești, ori chiar mersul pe tocuri foarte înalte, deoarece un mers instabil favorizează tonifierea vaginului. 

Labioplastia, o operație estetică la modă

Au crescut tipurile de intervenții de chirurgie estetică intimă tot mai mult în ultima vreme.

Dintre ele, cea mai frecventă este labioplastia, adică reducerea labiilor minore și/sau majore.

În Africa această excizie se practică din vremuri imemoriale și este inclusă în hulitele tipuri de mutilări genitale feminine.

Iată însă că un obicei care este declarat inacceptabil acolo, în alte zone ale lumii, mai ales în Europa și în Statele Unite, este acum pe deplin acceptabil. 

Labioplastia, spre deosebire de acele tehnici care referitoare la întinerirea vaginului, se concentrează asupra vulvei și labiilor.

Această tehnică reprezintă de fapt o eliminare a porțiunii din labiile minore hipertrofice și ocazional o creștere/reducere a labiilor majore. 

Această intervenție de chirurgie estetică a început să se practice acum șase decenii, cam prin anii 1960.

Există anumite controverse pe plan internațional, deoarece de multe ori medicii care efectuează aceste proceduri la nivel internațional sunt ginecologi, chiar dacă se știe că ei nu au formare în materie de medicină estetică. Prin urmare, cel puțin teoretic, chirurgul plastician este acela care ar trebui ca să efectueze proceduri de această natură.

Intervenția se poate realiza la femei majore de toate vârstele care pot vedea în labioplastie o soluție la problemele lor intime. De regulă, fie se readuc labile minore care și-au pierdut forma și volumul obișnuit la forma inițială, fie se măresc labiile majore prin injectarea de grăsime pentru a le crește dimensiunea și a li se îmbunătății aspectul.

De ce se solicită intervenția estetică de labioplastie?

Poate apărea această necesitate din cauza nașterii, a tratamentelor hormonale, a eforturilor excesive sau a unei componente genetice. Efectul acestei stări de fapt face uneori ca femeia să fie mai puțin încrezătoare, poate dăuna stimei de sine și în final poate conduce la anxietate sau depresie.

Intervențiile chirurgicale de labioplastie se realizează în special la paciente relativ tinere, cu vârste cuprinse în medie între 20 și 39 de ani.

Motivele pentru care au cerut această operație sunt strict de ordin estetic.

După efectuarea operației doar un număr foarte mic de paciente raportează tulburări funcționale, complicații intraoperatorii și postoperatorii. Ele se referă mai mult la hipersensibilitate, care dispare după o anumită perioadă de timp. După operație pacientele obțin labii simetrice, cu aspect estetic bun. 

Chirurgii de specialitate nu au de ce să se opună acestei intervenții chirurgicale dacă pacientele sunt sănătoase fizic, dar și din punct de vedere psihologic, pentru că respectiva intervenție contribuie la creșterea stimei de sine. O satisfacție de 100% este posibilă, mai ales pentru că nu există complicații,  așa cum se întâmplă în cazul altor operații estetice.

Pentru detalii despre labioplastie și programări intrați pe site-ul somaclinic.ro 

Articolul Anterior

Cum sa alegi cel mai frumos set genti dama?

Articolul Urmator

6 lucruri care au transformat invatamantul finlandez in unul dintre cele mai bune din lume

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *