Curățarea periodică a parchetului laminat este mai eficientă atunci când este atribuită profesioniștilor care asigură servicii de curatenie in Bucuresti. Însă dacă proprietarul preferă să îndeplinească singur această sarcină, trebuie să ştie că întreținerea corespunzătoare a parchetului laminat va garanta păstrarea impecabilă a aspectului său. Ce trebuie făcut în acest sens?
Aspirare regulată
Aspirarea frecventă este obligatorie. Este de preferat ca această operaţiune să fie efectuată cât mai des. De ce? Micile particule solide de resturi care cad pe parchet îl pot zgâria sau deteriora. Cu o aspirare regulată, se va menține atât curățenia, cât și integritatea stratului de acoperire.
Nu se folosesc perii dure
Suprafața parchetului laminat poate fi ușor zgâriată de o perie aspră cu peri duri sau de o perie de sârmă. Pentru a menține laminatul curat, trebuie achiziţionată o perie sau un mop mai moale, adecvat pentru curățarea unei suprafețe delicate.
Folosirea produselor speciale de curăţat pentru astfel de suprafeţe
- Pentru curățarea umedă a parchetului laminat, se va utiliza numai detergent special
conceput pentru laminat. Utilizarea unui alt tip de detergent poate deteriora suprafața pardoselii laminate.
- Se vor urma întocmai instrucțiunile atunci când se pregăteşte soluția. Dacă se
utilizează mai mult detergent decât este necesar, se poate deteriora suprafaţa.
- Înainte de a șterge parchetul laminat cu o cârpă umedă sau mop, acestea trebuie mai
întâi stoarse bine. Umezirea excesivă afectează, de asemenea, suprafaţa.
- Abrazivii, care sunt adesea folosiți pentru petele încăpățânate, precum și preparatele
Cele mai citite articole
care conţin clor și amoniac, nu sunt potrivite pentru curățarea parchetului laminat.
Îndepărtarea petelor încăpățânate
Dacă există pete încăpățânate pe parchet, este mai bine să se apeleze la profesioniştii în domeniu. Aceștia au experienţa necesară şi ştiu cum trebuie abordată orice problemă. De asemenea, companiile care apelează la servicii de curatenie birouri, nu trebuie să investească în materiale şi substanţe speciale de curăţat care sunt foarte costisitoare.
Trebuie amintit că, orice încercare de îndepărtare a petelor cu un detergent puternic poate deteriora permanent parchetul laminat. Acest risc nu trebuie asumat, ci trebuie mizat pe specialiştii în curăţenie.
Protejarea parchetului laminat de mobilier și plante
Picioarele mobilierului pot zgâria cu ușurință parchetul. Folosirea unor protecţii speciale sub picioarele mobilei va proteja suprafaţa. În acest fel nu se vor forma urme vizibile și astfel mutarea mobilierului se poate efectua fără probleme.
Ghivecele cu plante așezate pe podea pot lăsa și ele urme inestetice. Şi în această situaţie se vor folosi protecţii. Când se udă florile, se va pune apă cu grijă şi nu prea multă, pentru a nu se revărsa din vas și farfurie pe podea.
Păstrarea umidității scăzute în încăperi
Umiditatea ridicată este nesănătoasă atât pentru oameni, cât și pentru parchetul laminat. Se recomandă menținerea umidităţii până la 60%. Nivelul de umiditate ar trebui să fie constant pe tot parcursul anului pentru a preveni dilatarea și contracția pardoselii laminate.
Curățarea și întreținerea corespunzătoare a suprafeţei laminate vor garanta o podea curată și o curățenie optimă în casă.