Îți dorești o carieră în videochat? Iată ce trebuie să știi

Te-ai hotărât să dai o șansă industriei de videochat? Felicitări, dar trebuie să știi de la bun început că nu va fi neapărat ușor, câștigurile serioase necesitând și muncă pe măsură. În primul rând, află mai multe despre videochat și despre ce presupune această activitate. În al doilea rând, citește sfaturile de mai jos! 

Vârsta nu contează, dar trebuie să ai cel puțin 18 ani 

Nu poți lucra în calitate de model de videochat dacă nu ai cel puțin 18 ani pentru că nu este legal. Dar, din momentul în care ai atins vârsta legală, practic nu mai există niciun fel de interdicție. Studiourile în general nu te vor judeca în funcție de vârstă, ci în funcție de abilitățile tale și atitudinea pe care o ai. Poți face videochat până la ce vârstă vrei tu, atâta timp cât te distrezi și câștigurile sunt unele mulțumitoare. Nu lăsa pe nimeni să te descurajeze și să-ți spună că ești prea tânără/bătrână pentru o astfel de activitate. 

Cel mai greu va fi să renunți la inhibiții 

Majoritatea începătoarelor în acest domeniu se simte stânjenite sau sunt prea timide când fac acest pas. Am putea să-ți spunem noi în prealabil că este necesar să te deschizi, să ai o atitudine lipsită de prejudecăți și să ai mai multă încredere în tine, dar testul real se va da în momentul în care pornește camera. Stai liniștită, nimeni nu se așteaptă să dai gata utilizatorii din prima! Vei renunța la inhibiții pe parcurs, în propriul tău ritm. Dar da, trebuie să-ți dorești cu adevărat să-ți depășești limitele. 

Videochatul este perfect legal 

Deși mulți necunoscători asociază videochatul cu o activitate ilegală precum prostituția, videochatul este reglementat prin lege. În momentul în care vei bate palma cu un studio profesionist ți se va face contract și carte de muncă. Taxele și asigurările îți vor fi plătite de către studio și tu vei fi un angajat ca oricare altul. Vei lucra tot în limita a opt ore, tot cinci zile pe săptămână. 

Nu vei fi văzută de cunoscuți 

Chiar dacă România ocupă primele locuri în clasamentul țărilor cu cele mai puternice industrii de videochat, asta nu înseamnă că pe tine te vor vedea românii sau că vei discuta cu ei. Nu, modelele din România nu sunt difuzate în România, ci cel mai des în SUA. IP-ul României este blocat, iar studiourile folosesc programe de criptare de ultima oră pentru a-ți proteja datele personale. 

Modelul deține controlul, nu utilizatorul 

Poate că-ți faci griji în legătură cu întrebările sau cerințele membrului cu care vei interacționa pe platformele de vidochat. Noi îți spunem că nu este cazul. La început vei beneficia oricum de un training special conceput ca tu să știi cum să te descurci în majoritatea situațiilor și cum să comunici cu principalele tipologii de oameni. Pe deasupra, în cadrul primelor sesiuni publice și private vei fi observată de un trainer mereu gata să-ți ofere sugestii despre cum poți ghida mai bine interacțiunea. Și ăsta e și secretul: tu decizi ce turnură ia conversația, cum va decurge interacțiunea, ce subiecte abordezi și așa mai departe. Poți spune oricând și nu și stop. 

Ce spui, ți se potrivește sau nu această meserie? Noi te susținem să încerci înainte de a lua o decizie finală! 

Articolul Anterior

Ce întrebări adresează un psiholog din București unui client nou?

Articolul Urmator

Vara la cafea: idei de amenajare a balconului

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *