Picioare reci? 5 soluții salvatoare

Foarte multe persoane se confruntă cu o senzație aproape permanentă de picioare reci. Tălpile și degetele se încălzesc foarte greu, instalând o senzație de frig în tot corpul. Deși nu este neapărat o problemă majoră, care să-ți pună în pericol sănătatea generală, picioarele reci pot cauza disconfort în orice anotimp, afectând calitatea vieții.

Cauzele acestui fenomen pot fi dintre cele mai diverse. Poate ai picioare reci doar iarna, când este normal ca temperaturile de afară să îți afecteze corpul în acest fel, sau poate picioarele tale sunt reci tot timpul, din cauza anxietății, a stresului sau a unor probleme de circulație.

În primul rând, este recomandat să te programezi la medic și să afli cauza picioarelor reci. Apoi, poți pune în practică și soluțiile de mai jos, pentru a diminua senzația neplăcută!

1. Fă mișcare cât mai des

Poate pare un sfat simplu, însă este și unul extrem de eficient. Atunci când faci efort fizic, pui sângele în mișcare, iar temperatura întregului corp crește.

Așadar, dacă simți că ai picioarele reci după o zi lungă petrecută la birou, încearcă să introduci scurte antrenamente cardio în programul tău, sau măcar mici plimbări în ritm alert.

Cele mai eficiente mișcări sunt cele cardiovasculare, însă dacă nu ai foarte multă rezistență, poți apela și la antrenamente mai lente sau de tip HIIT, scurte, dar eficiente. Nu numai că vei scăpa de problema picioarelor reci, dar îți vei îmbunătăți sănătatea generală!

2. Fă dușuri fierbinți și scurte, dimineața și seara

Apa caldă, poate chiar puțin fierbinte, pune și ea sângele în mișcare, așa că nu ezita să faci un duș în fiecare dimineață și în fiecare seara.

Nu trebuie să pui apa foarte caldă pe tot corpul; este de ajuns să lași apa fierbinte să curgă câteva minute în zona picioarelor, apoi să îți continui dușul în mod normal.

Când faci acest duș cald dimineața, vei încuraja circulația pe tot parcursul zilei, diminuând senzația de picioare reci. Apoi, când faci dușul fierbinte seara, încurajezi detensionarea și relaxarea musculară, pentru un somn liniștit și odihnitor.

3. Poartă șosetele potrivite

Uneori, cauza pentru care ai picioare reci poate fi atât de simplă: nu poți ciorapii corespunzători anotimpului sau momentului. Fie șosetele sunt prea scurte, caz în care senzația de frig se instalează la nivelul gleznelor, fie sunt confecționate din materiale subțiri, de slabă calitate.

Pentru a evita frigul în zona picioarelor, cumpără șosete bărbătești din bumbac, material care păstrează temperatura optimă și te protejează de frig. De asemenea, pe timp de iarnă, poți opta și pentru șosete de bărbați cu lână în compoziție, pentru un plus de confort termic.

4. Poartă încălțămintea corectă

Când nu ai probleme de tipul picioarelor reci, nu simți diferența dintre o talpă foarte subțire și una mai groasă, bine izolată. Totuși, când te confrunți cu această senzație foarte des, tipul de încălțăminte devine extrem de important.

Încearcă să porți doar pantofi de cea mai bună calitate, cu talpă mai groasă și care izolează foarte bine temperatura. În plus, poți încerca și să completezi talpa încălțărilor cu branțuri speciale pentru vreme rece.

Totodată, dacă lucrezi de acasă, optează pentru o pereche de papuci închiși, care conferă căldură și confort pe tot parcursul zilei.

5. Practică yoga și automasaj

Cauzele picioarelor reci pot fi și stresul cotidian și anxietatea. În aceste cazuri, soluția optimă poate fi o practică regulată de yoga, meditație sau exerciții de respirație conștientă. Aceste lucruri scad nivelul de cortizol, care este supranumit și „hormonul stresului”.

Totodată, o practică utilă poate fi și automasajul. Stai în șezut, pe pat sau pe o saltea de sport, cu genunchii îndoiți și tălpile lipite. Freacă palmele energic, pentru a le încălzi. Cu ajutorul degetelor mari de la mâini, masează talpa de-a lungul ei, apoi degetele, călcâiele și gleznele. Nu numai că vei pune sângele în mișcare, dar căldura palmelor te va ajuta și ea să scapi de senzația de frig.

Punând în practică toate sfaturile de mai sus, vei reuși, cu siguranță, să scapi de senzația de picioare reci!

Articolul Anterior

Vara la cafea: idei de amenajare a balconului

Articolul Urmator

Cum vor contribui lenjeriile de pat pentru somnul dumneavoastră?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *