Pompe submersibile de nămol

Pompele de nămol sunt utilizate atunci când apa densă și poluată apare acolo unde nu ar trebui să fie. Un exemplu, poate fi o săpătură de construcție destinată unui zid de fundație. Dacă ploaia sau nivelul ridicat natural al apei subterane determină umplerea gropii cu apă, cel mai probabil, lucrările vor fi oprite. În acest caz, este necesară utilizarea unei pompe submersibile pentru deshidratare. Într-o astfel de situație, o pompă submersibilă obișnuită nu va satisface așteptările utilizatorului, deoarece, apa stagnantă din șanț este de obicei puternic poluată și relativ densă. De aceea  este necesară o pompă submersibilă de nisip- apă, de înaltă performanță. Nămolul gros este dificil de îndepărtat. Pomparea nămolului este o sarcină grea și intensivă, care determină uzura excesivă a pompelor și a componentelor acestora, inclusiv a rotoarelor. În plus, dacă dispozitivele nu se mișcă suficient de repede, se pot înfunda. 

Pompe submersibile pentru nămol – Domenii de utilizare

Pompele submersibile pentru nămol sunt folosite, printre altele, de fermieri, precum și pentru pomparea foselor septice sau a apei din încăperile inundate și pentru extragerea apei din rezervoare naturale, precum râuri sau iazuri, golirea bazinelor și chiar udarea micilor culturi de legume sau grădini private. De asemenea, acestea sunt relativ utilizate pe scară largă de companiile de construcții pentru golirea rapidă a subsolurilor inundate. Pompele submersibile de nămol se caracterizează printr-un design special. Au, printre altele un rotor din materiale cu rezistență mult mai mare la abraziune. Datorită tipului de lucru, pompele submersibile pentru nămol sunt, de asemenea, pompe trifazate, dar există și modele monofazate în vânzare.

De ce merită să investești în pompe submersibile?

Pompele submersibile de nămol de înaltă calitate sunt o garanție a fiabilității. Folosite corect, garantează mulți ani de funcționare fără defecțiuni, rezistență la coroziune, precum și o funcționare silențioasă în cele mai exigente condiții. Pompele submersibile de nămol de la producători de renume, se disting prin parametri de lucru excelenți și rezistență sporită la abraziune. Drept urmare, acestea sunt alese nu numai de către utilizatorii casnici, ci și de firmele de construcții. Sunt concepute pentru pomparea apei care conține impurități fibroase, canalizare și apă curată cu o temperatură maximă de 35 de grade C. Pompele submersibile pentru ape uzate sunt echipate suplimentar cu duze speciale pentru lucrul cu furtunuri de cauciuc și au, de asemenea, un regulator practic de plutire. O pompă submersibilă bună de nămol ar trebui să răspundă nevoilor tale specifice. 

Alegerea echipamentului adecvat ar trebui să fie dictată în primul rând, de potențialul de aplicare.  În acest caz, ar trebui să fii atent la proiectarea rotorului, mărimea impurităților, rezistența materialelor din care este fabricat dispozitivul, tipul pompei. Echipamentul corect selectat înseamnă mulți ani de funcționare fără probleme, chiar și în condiții dificile. Alegând produse din magazinul online magterm.ro poți fi sigur de înaltă calitate a produselor.

Articolul Anterior

Cum să te menții în formă acasă: 10 trucuri care îți vor face misiunea mai ușoară

Articolul Urmator

Ce poţi face în ziua de azi cu un curs de administrator de condominii?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *