Un program de recompensare și recunoaștere a angajaților este cheia spre o relație bună și sentimentul de apreciere față de munca pe care o fac. Angajații implicați și răsplătiți astfel se simt diferit la locul de muncă și simt un plus de energie și entuziasm. Atunci când investești în bunăstarea unui angajat atât emoțional, financiar dar și fizic și profesional, acesta întoarce răsplata către companie.
Recompensarea și recunoașterea angajaților este cheia către succes
Nu este un secret și nici o formulă magică ci mult mai simplu de atât, prin recompensarea angajaților, mai ales a celor care ating performanțe înalte. Un cos cadou nu este un efort mare pentru companie, dar pentru angajat este recunoașterea realizării și a muncii bine făcute. Nu toate programele de recompensare vor fi la fel, dar concentrarea pe apreciere va face diferența.
Idei de recompense fără buget mare
Nu ai nevoie de un buget ridicat pentru a îți arăta aprecierea.
Iată câteva idei simple dar de efect:
–Oferă timp liber: dacă angajații muncesc din greu și uneori și în weekend pentru a finaliza un proiect, o răsplată pe măsură poate fi oferirea unei zile libere suplimentare, sau zile mai scurte de vineri.
–Exprimă-ți aprecierea în mod public: nu e nevoie de cosuri cadou femei impresionante pentru a ajunge la sufletul angajatului. Uneori un simplu mulțumesc poate face minuni, mai ales într-un spațiu public, de față cu toți colegii sau alte companii.
Cele mai citite articole
–Oferă mici cadouri: nu e nevoie să investești în cadouri mari. Uneori ceva mic sau ieftin cum sunt cardurile de cadouri sau reducerile la restaurante sau cafea, bilete la film sau flori, pot spune tot.
–Scaune pentru masaj: masajele individuale pot fi costisitoare, dar dacă vrei să recompensezi un grup mare de angajați, ia în considerare angajarea unei maseuze pentru o anumită zi și oferă masaje de 15-20 de minute.
–Acoperă costurile de transport: dacă angajații plătesc parcarea sau transportul în comun, oferă drept recompensă o lună gratuită, un abonament la transport sau un card de benzină.
–Oferă-le un premiu amuzant și distractiv: poate să fie ceva amuzant, ciudat sau specific companiei: o statuetă haioasă, un simbol pentru angajatul lunii, etc.
–Programează o activitate pentru întreaga companie: multe companii plănuiesc petrecerile de sărbători, dar poți recunoaște munca grozavă a angajaților pe tot parcursul anului, prin planificarea unei activități improvizate, prin care să primească și câteva ore libere de la job. Poate fi o zi liberă pe teren, jocuri în aer liber, grătar, sau orice face plăcere tuturor. O astfel de activitate creează conexiune, ridică moralul și construiește relații de colaborare între departamente.
Asigură-te că recompensa este echitabilă și că te pui în pielea angajatului când alegi un cadou, iar răsplata va fi și pentru producția și atmosfera plăcută în companie.