Temperament, comportament, miscare

Cele mai citite articole

Fiecare persoana are un anumit comportament si temperament care ii influenteaza actiunile si modul de a gandi si rezolva anumite lucruri.
Pana si miscarea sau inclinatia catre sport, tine de temperamentul fiecaruia. Daca esti o persoana mai linistita de fel, careia ii place linistea si confortul, este de la sine inteles ca nu esti o persoana tocmai sportiva si plina de viata. Daca din contra, esti o persoana foarte activa din punct de vedere social, inseamna ca iti place miscarea si sportul.
Dupa cum bine stim, de la lectiile de psihologie, temperamentul se imparte in 4 categorii: coleric, flegmatic, sangvinic si melancolic.
O persoana colerica este genul de persoana foarte activa, nerabdatoare, mereu pusa in miscare, careia ii place sa descopere tot timpul lucruri noi. Pentru acest gen de temperament, se recomanda cat mai multa miscare si cat mai putin efort. Sporturi precum tenisul de camp, dansul, mersul pe jos sau pe bicicleta sunt numai bune pentru persoanele agitate, cum sunt colericii.
Persoanele cu un temperament flegmatic sunt mai calme si mai rabdatoare, preferand linistea in locul agitatiei. Cele mai bune sporturi si cele mai potrivite pentru stilul lor de viata sunt cele care nu implica miscarea fizica: sah, pescuit, biliard sau fitness.
Temperamentul sangvinic este specific persoanelor foarte vesele, pline de viata, entuziasme si foarte pozitive. Aceste persoane detesta monotonia si sporturile care nu le permit mai multe miscari deodata sau lucruri noi. Sangvinicii iubesc adrenalina, de aceea sporturile potrivite pentru ei sunt: alpinismul, schiatul, scufundarile, saritul cu parapanta sau parasuta.
De aici, sangvinicii isi recapata energia si forta pentru a face fata problemelor de zi cu zi.
Melancolicii sunt niste hipersensibili, morocanosi, care au impresia ca toata lumea din jur are ceva cu ei sau ca este impotriva lor. Nu dispun de foarte multa energie, sunt lenesi si comozi, avand de cele mai multe ori tendinta de obezitate. Mersul pe jos sau “aruncatul cu privirea” sunt cele mai potrivite sporturi pentru persoanele cu temperament melancolic.

Cele mai citite articole

Share your love