Top 6 idei de urmat pentru alegerea culorii perfecte pentru bucătăria ta

Chiar dacă ai deja o culoare preferată, atunci când vine vorba de amenajări interioare, preferințele tale se pot schimba semnificativ. Pentru că multitudinea de opţiuni poate fi copleşitoare, noi am creat acest ghid simplu ce te va ajuta să iei cea mai bună decizie referitoare la culoarea bucătăriei tale. 

Numărul infinit de nuanţe disponibile în designul interior poate fi o corvoadă chiar şi pentru cei mai hotărâţi oameni. Şi lupta nu pare a se fi sfârşit nici măcar atunci când te-ai decis asupra  culorii predominante. Urmează multe alte decizii importante de luat în legătură cu nuanţele accesoriilor, iar cea mai dificilă încăpere, din acest punct de vedere, este bucătăria. 

Atunci când amenajezi bucătăria, îndată ce ai decis ce culoare vrei să predomine, trebuie să ţii cont de nuanţele pieselor mai mici. Aşadar, noi am creat acest ghid uşor de urmat pentru a te ajuta să iei cele mai bune decizii atunci când alegi culoarea pentru mobilier, a electrocasnicelor şi modelul sau materialul pentru blat bucatarie

  1. Alegerea culorii pentru mobila de bucătărie

Există un motiv foarte bine întemeiat pentru care alegerea culorii mobilei de bucătărie ar trebui să fie o prioritate. Nu numai că mobila va ocupa aproximativ 40% din spaţiul vizual din această încăpere, dar, în funcție de materialul ales, va consuma şi cel puţin jumătate din bugetul alocat. Aşa că îţi recomandăm să alegi o culoare, o textură, un material şi un model ce se potrivesc bugetului, personalităţii şi stilului întregii case. 

  1. Electrocasnicele: albe, negre, crem sau inox?

Dacă nu vei opta pentru electrocasnicele incorporabile, alegerea culorii acestora este o decizie extrem de importantă. Însă, dincolo de preferinţele personale, culoarea şi stilul acestora trebuie să se potrivească perfect cu cele alese pentru mobilă. Ţine cont de faptul că frigiderul, plita, cuptorul şi chiuveta au cel mai mare impact asupra schemei de culori din bucătărie. Scopul suprem este ca toate acestea să se încadreze perfect în peisaj. Dacă îţi este greu să te decizi, poţi apela cu încredere la simulatoarele online pe care le poţi găsi pe internet. Astfel, vei putea vedea clar rezultatul final, potrivirea culorilor şi a modelelor. 

  1. Alegerea blatului de bucătărie

Cele mai citite articole

Blatul de bucătărie are un dublu rol, aşa că trebuie ales cu mare atenţie. În primă fază, acesta are un rol decorativ, fiind o piesă de mari dimensiuni ce atrage imediat atenţia asupra sa. Dacă nu există o coeziune între blaturi și dulapuri, armonia vizuală din bucătăria ta se va destrăma. Unul dintre trucurile designerilor de interior constă în alegerea culorii blatului în funcție de cea a pardoselii din bucătărie. Potrivirea acestor două culori este un mod sigur de a asigura o bună coordonare a culorilor. Al doilea rol al blatului este unul practic, deci poţi opta pentru versiunile mai ieftine, dacă bugetul este unul restrâns, sau pentru cele mai scumpe, din granit, care sunt şi termorezistente. 

  1. Culoarea pardoselii 

Adesea, camerele alăturate ale casei tale vor dicta culoarea podelelor din bucătărie. Dacă nu, uneori este dificil să știi ce funcționează și ce nu. Atunci când alegi o culoare pentru gresia sau parchetul din bucătărie, aceasta trebuie să se coordoneze bine cu toate elementele selectate până în acest moment. Aşadar, primul pas este să alegi materialul: gresie sau parchet (din lemn natural sau laminat). O regulă de bază este să alegi o a doua culoare dominantă (prima fiind a mobilierului). O culoare complementară, dar contrastantă, te va duce mai aproape de bucătăria visurilor tale. 

  1. Culoarea pereţilor 

În mod ciudat, pereții bucătăriei sunt adesea elementele uitate atunci când vine vorba de definirea unei scheme de culori generale. Pereţii au un rol important în punerea în evidenţă a bucătăriei şi stabilirea stării de spirit. Îţi recomandăm să alegi o culoare cât mai simplă, dacă ai optat pentru un mobilier intens colorat, sau una puternică, dacă elementele principale ale bucătăriei tale au o paletă subtilă de culori. 

Crearea unei scheme de culori fluide poate fi un proces dificil, dar alegerea unui punct de plecare şi deplasare, pe rând, printre toate elementele din bucătărie te va ajuta să obţii rezultatul mult dorit.

Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole

Share your love