TOT ce trebuie sa știi despre izolația casei tale

Cu facturile la energie în continuă creștere, izolarea casei devine prețioasă, pentru a menține căldură iarna și răcoare vara. 

Există diferiți factori care contribuie la pierderile de căldură în casa ta dar de cele mai multe ori se datorează fisurilor sau golurilor din clădire care nu sunt bine sigilate. 

În multe cazuri izolația face o mare diferență, pereții izolați diminuând pierderile de căldură, dar și podelele, chiar dacă într-o măsură mai mică. 

Deci dacă vrei să achiziționezi palet BCA, este o alegere bună pentru izolare, iar dacă vrei caracteristici și mai bune, poți folosi materiale exterioare specifice. 

De ce este nevoie de izolație

Stratul de izolație este ca o barieră între interiorul și exteriorul casei. Materialele acestea previn pierderile de căldură, menținând partea din interior mai caldă decât cealaltă. 

Majoritatea materialelor de izolare conțin mici orificii de aer, care permit captarea căldurii și împiedicarea pierderii prin pereți, datorită unor adezivi și structuri. Adăugarea izolației poate afecta și ventilația, împiedicând aerul proaspăt să pătrundă în casă. De aceea dacă izolezi casa, verifică și dacă sunt necesare modificări de ventilație.

Unde se poate instala izolația?

De obicei izolația se găsește pe pereți, tavane, mansardă sau podele, în funcție și de tipul locuinței și de zona din clădire. 

Cele mai citite articole

Poți instala izolația la parter pentru a preveni pierderile de căldură de sub casă, fie între grinzi fie deasupra podelei de beton. 

Mansarda este o zonă cheie prin care casa pierde căldură, de aceea reglementările impun ca toate casele nou-construite să aibă izolație, indiferent de tipul materialului utilizat.

Izolarea pereților poate varia în funcție de structura casei tale. Izolația peretelui poate fi instalată pentru a preveni pierderile de căldură și este cea mai populară opțiune pentru izolarea case. Pentru casele cu pereți solizi, izolarea pereților interiori necesită adăugarea de materiale izolatoare pe partea interioară a acestora. Alternativ se poate instala și în exterior și presupune adăugarea unor materiale izolante pe peretele exterior și acoperirea cu un strat de tencuială sau alt material.

Ce tipuri de izolație sunt disponibile

Pentru izolație există o varietate de tipuri de materiale, de aceea când analizezi opțiunile, trebuie să verifici coeficientul ce măsoară rezistența la căldură. De asemenea trebuie să verifici dacă materialul nu este unul care promovează incendiile. 

Unele case sunt izolate cu materiale de sticlă, pâslă sau lână de sticlă care formează un soi de pătură pentru pereții sau tavanul casei. 

O versiune mai scumpă este folosirea de plăci de spumă rigidă din materiale cum sunt polistiren și poliuretan, pentru a izola casa. Izolația rigidă este deosebit de rezistentă la căldură și poate fi utilizată pentru izolarea tavanelor, podului, podelelor și pereților interiori, precum și a celor exteriori. 

Primul pas este să afli ce nevoi are casa ta și vezi pe unde are pierderi de căldură. Următorul pas este angajarea unui profesionist care să evalueze locuința și să ofere recomandări privind zonele cheie pe care să le izolezi și tipurile de materiale potrivite.

Cele mai citite articole

Share your love