Turcia – vacanțe însorite pe Riviera turcească

Riviera turcească încântă și atrage turiștii prin diversitatea sa, climatul cald cu 300 de zile însorite pe an, plajele frumoase înconjurate de apele cristaline ale Mării Mediterane și monumentele antice. Este o bijuterie turistică pentru cei care caută soare de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei.

Riviera turcească – locul perfect pentru o vacanță

Riviera turcească este o fâșie de coastă lungă de câteva sute de kilometri în sudul Turciei, care se întinde de-a lungul Mării Mediterane și Mării Egee – de la provincia Antalya până în partea de vest a Mersin. 

Este una dintre cele mai frumoase și mai vizitate de turiști regiuni din Turcia. Există multe plaje lungi, cu nisip și pietriș, cu șezlonguri și umbrele, care sunt printre cele mai atractive din toată Europa. Riviera turcească este dominată de plaje cu intrare lină în apă, perfecte pentru o vacanță pentru familiile cu copii. 

Vacanțele pe Riviera Turcească sunt o garanție a relaxării pe vreme bună, deoarece există până la 300 de zile însorite pe an. Această regiune este adăpostită din nord de Munții Taur și, prin urmare, este una dintre cele mai fierbinți zone din Marea Mediterană. Vara, temperatura medie a aerului ajunge până la 34 ° C, în timp ce apa se încălzește adesea până la 30 ° C. 

Nu lipsesc locurile istorice uimitoare din regiune. Turiștii de aici vor fi mulțumiți și de oferta bogată de diverse atracții pentru toată lumea, indiferent de vârstă. Oferta adresată familiilor cu copii este deosebit de bogată, de aceea aceștia aleg cu drag un charter Antalya pentru vacanțele în familie de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei. 

Cele mai citite articole

Riviera turcească este renumită pentru bucătăria sa excelentă și mâncărurile tipic turcești servite în restaurantele elegante situate în stațiunile turistice. Există multe baruri, restaurante și cluburi de noapte pline de viață după apusul soarelui. Un sejur confortabil este asigurat de hoteluri luxoase si complexe de vacanta cu program all inclusive. 

Cele mai populare stațiuni ale Rivierei turcești

Cele mai populare stațiuni ale Rivierei turcești pentru vacanțe all inclusive sunt:

  • Alanya cu faimoasa plajă Cleopatra, înconjurată de stânci abrupte
  • Antalya, capitala și cel mai mare oraș al Rivierei
  • Belek, o stațiune liniștită și elegantă cu plaje cu nisip
  • Kemer, un oraș stațiune plin de viață
  • Beldibi, un loc ideal pentru recreere activă și scufundări

Pe lângă plajele frumoase, însorite, fiecare stațiune oferă numeroase atracții pentru turiști – atât cele create de natură sau monumentele istoriei antice sau cele pregătite de organizatorii locali de vacanță pentru a face șederea pe Riviera mai plăcută. Toată lumea va găsi aici ceva pentru ei înșiși, pentru că în stațiunile de pe Riviera turcească pur și simplu nu ai cum să te plictisești.

Pe plajele de pe Riviera turcească, turiștii se pot bucura de diverse sporturi acvatice și activități de scufundări. Apele de coastă ale Mării Mediterane sunt un paradis pentru scafandrii care descoperă nave scufundate în adâncurile mării și admiră lumea subacvatică colorată.

Pasionații activi de recreere ar trebui să încerce rafting, adică rafting pe râul Kopru. Aceasta este modalitatea perfectă de a admira frumoșii Munți Taur. Pasionații de sporturi nautice și iubitorii de natură ar trebui să încerce cu siguranță canyoning, adică recreere activă în canioane, combinând mersul pe jos, alpinism, sărituri, tiroliană și înot. 

Cele mai citite articole

Share your love