Vitrina caldă, o soluție simplă pentru creșterea vânzărilor tale

Vitrina caldă sau vitrina termică, așa cum mai este numit acest echipament profesional, permite depozitarea temporară a anumitor feluri de mâncare gata preparate în stare fierbinte până în clipa vânzării.

Ideea de a fi afișate în fața clienților produse fierbinți îmbietoare este una generatoare de profit suplimentar pentru acele unități HoReCa ce o pun în practică.

Consumatorii nu pot trece pe lângă mâncarea proaspăt preparată, frumos mirositoare și atractiv prezentată, fără să își dorească să guste măcar dintr-o anumită porție.

Dar pentru ca acest lucru să fie posibil e nevoie de niște echipamente de prezentare adecvate.

Din fericire, acum poți cumpăra vitrine termice de calitate la un preț accesibil de la TC Romania Crown Cool.

Cum funcționează o vitrină caldă?

Vitrina caldă are rolul de a încălzi recipientele cu alimente. Se folosesc lămpi cu infraroșu, mese termice sau încălzirea prin convecție. În interiorul unei astfel de vitrine termice poate să fie realizată o temperatură cuprinsă între plus 25, 30 și chiar 90 de grade Celsius, în funcție de modelul echipamentului.

Cu ajutorul unui termostat se poate seta foarte ușor nivelul de căldură care trebuie să existe în interior, temperatură care va fi menținută mai apoi constant.

Fața vitrinei este dintr-un material transparent special (plexiglas) și permite tuturor clienților să vadă clar fiecare fel de mâncare așezat în interior.

Iluminatul interior cu led va îmbunătăți aspectul produselor și este cu atât mai necesar cu cât, de regulă, astfel de vitrine sunt așezate uneori în colțuri mai întunecate al unui bar, restaurant, cafenea. Unele modele de echipamente, precum cele de la TC Romania Cool Crown, pot să creeze și un climat umed, așa încât nu va permite produselor să se usuce și astfel să se piardă din frumusețea prezentării.

Vitrinele termice sunt compacte și ușoare, de aceea se pot încadra cu ușurință chiar și pe un blat mini, motiv pentru care sunt foarte populare și în cafenelele mici, pizzerii, baruri, brutării. Le găsim chiar și în rulotele fast food.

Aceste echipamente profesionale de prezentare au de regulă una, două sau trei rafturi (reglabile), unde se pot așeza o mulțime de preparate gata de a fi servite clienților.

Vitrinele termice rotunde sau rotative permit prezentarea frumoasă a tipurilor de pizza, plăcinte, precum și a altor produse de panificație.

Dacă ar fi să ne referim doar la pizza, astfel ea se păstrează fierbinte, proaspătă și gustoasă, mai mult timp. Rafturile rotative sunt capabile să arate farfuria din toate părțile, de aceea le întâlnim în pizzerii, brutării, cafenele, restaurante.

Vitrinele termice de pardoseală sunt mari. Echipamente HoReCa în care poți să etalezi meniul întreg al unei zile servit într-o unitate: primul și al doilea fel de mâncare, dar și gustări, deserturi calde, produse de panificație.

Pentru așezarea vaselor se folosesc rafturi (polițe) și/sau recipiente speciale din oțel inoxidabil. Funcția de umidificare împiedică aerul să se usuce și să se formeze o crustă la suprafața unor preparate. Acest lucru este important mai ales la mâncărurile din carne, cereale, produse de patiserie și plăcinte.

Vitrinele calde sunt absolut necesare în unitățile de catering pentru a menține la temperatura optimă produselor de panificație proaspăt coapte, dar și unor meniuri gata preparate.

Ca design, vitrina termică arată aparent ca o vitrină obișnuită. Are o carcasă din oțel inoxidabil, iar la fabricarea ei se folosește și sticlă dublă specială (plexiglas). Aerul cald din vitrină este controlat și menținut de un termostat, în intervalul de 30 până la 90 de grade Celsius în funcție de setările programate.

Când alegi o vitrină termică mai trebuie să iei în considerare și următorii factori:

  • design-ul vitrinei calde verticale sau orizontale;
  • prezența iluminatului.


Versiunile pentru podea pot fi aranjate pe o singură linie pentru o prezentare mai bună a mărfurilor.

Atunci când alegi modelul potrivit, este necesar să determini clar funcționalitatea necesară și care sunt produsele ce vor fi depozitate în interior.

Nu te pricepi? Cere consultanță de specialitate echipei de la TC Romania Crown Cool! Te va ajuta cu amabilitate să găsești cel mai bun model de vitrină caldă pentru unitatea pe care o ai!

Articolul Anterior

Prețul nu e singurul criteriu de alegere a unui notar

Articolul Urmator

Regulatoare de presiune online, pentru echipamente diverse

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *