10 avantaje pentru a consuma carne de pui

De departe, cea mai populară dintre toate cărnurile albe este puiul. Unul dintre principalele avantaje pentru care este utilizat acest tip de carne ar fi faptul că toate produsele din pui sunt ieftine, iar puiul crud se pregătește foarte rapid. 

În plus, poate fi servit în mai multe moduri – ciorbă, friptură, gustări, aperitive și chiar salată. Este important de reținut că există o serie de avantaje considerabile pentru a consuma carne de pui.

Carnea de pui este bogată în proteine

Carnea de pui este o sursă importantă de proteine slabe și sărace în grăsimi, care contribuie la creșterea și dezvoltarea mușchilor. Această proteină ajută, de asemenea, la susținerea unei greutăți corporale sănătoase și contribuie la pierderea în greutate. De aceea, cele mai multe diete bazate pe proteine recomandă consumul de carne de pui.

Puiul este benefic pentru inimă

Pieptul de pui suprimă și controlează nivelurile de aminoacizi ai homocisteinei din organism care, dacă sunt prea mari, pot duce la boli cardiovasculare. Pentru diabetici și persoanele care suferă de probleme ale sistemului circulator, carnea de pui este una dintre cele mai recomandate tipuri de carne.

Puiul conține mult fosfor

Puiul este bogat în fosfor, un mineral esențial care va sprijini sănătatea dinților și a oaselor, precum și funcția renală, hepatică și starea de bine a sistemului nervos central.

Conținut mare de seleniu

Puiul oferă acest mineral esențial implicat în performanțele metabolice și ajută, cu alte cuvinte, tiroida, alte elemente ale sistemului endocrin, metabolismul și funcția imunitară.

Crește metabolizarea

Cele mai citite articole

Vitamina B6 (sau vitaminele complexului B) din pui are rolul de a menține vasele de sânge sănătoase, nivelurile de energie ridicate și metabolismul accelerat pentru a arde caloriile, în așa fel încât să se poată ajunge la o greutate sănătoasă.

Puiul este bogat în niacină

O altă vitamină B, niacina, ajută la protecția împotriva cancerului și a altor forme de deteriorare genetică (ADN).

Puiul este un anti-depresiv natural

Pentru persoanele care se simt deprimate, consumul de pui va crește nivelul de aminoacizi serotoninici din creier, îmbunătățind starea de spirit, eliminând stresul și inducând starea de somn. De asemenea, puiul poate fi folosit și pentru a ameliora starea de deprimare și de rău resimțită în perioadele răcelilor, supa de pui fiind unul dintre cele mai utilizate produse în astfel de momente.

Puiul ajută la sănătatea ochilor

Puiul este o sursă excelență de retinol, alfa și beta-caroten și licopen (toate derivate din vitamina A) și toate esențiale pentru o vedere sănătoasă.

Este esențial pentru a menține țesuturile sănătoase

Riboflavină (sau vitamina B2), care se găsește în ficatul de pui, va reduce drastic problemele de piele și va repara pielea uscată sau deteriorată.

Previne pierderea osoasă

Persoanele în vârstă sunt îngrijorate de osteoporoză și de artrită, însă consumul de pui poate ajuta la încetinirea pierderii osoase, datorită conținutului proteic mare pe care îl are.

Având în vedere toate aceste beneficii este foarte important ca puiul să fie consumat de la producători de încredere, recunoscuți pentru calitatea produselor lor. Puiul crescut bio are, pe lângă toate avantajele de mai sus, și atuul de a nu conține substanțe toxice pentru organism, deoarece este hrănit natural.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Importanța, principiul de funcționare și alegerea unui hidrofor pentru gospodărie

Articolul Urmator

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un ceas barbatesc

Cele mai populare