3 tipuri de venituri cu care poti accesa un credit imobiliar

Cand depui o cerere pentru un credit imobiliar, este responsabilitatea institutiei financiare sa evalueze daca te afli intr-o situatie financiara favorabila pentru a putea acoperi costurile datoriei.

O mare parte a acestei evaluari se refera la determinarea valorii totale a veniturilor tale inregistrate. Desigur, valoarea veniturilor nu este singura parte care te califica pentru un credit ipotecar, dar, in mod evident, cu cat ai mai multe venituri, cu atat vei avea acces la o suma mai mare pe care o poti imprumuta pentru achizitia viitoarei locuinte.

Exista mai multe tipuri de venituri care pot fi folosite pentru a te califica pentru un credit imobiliar, dar nu toate veniturile au aceeasi putere. Desi totul ajunge, in cele din urma, ca numerar in contul tau bancar, unele tipuri de venituri sunt mai puternice decat altele in ceea ce priveste consecventa si usurinta cu care creditorul le poate verifica veridicitatea.

Iata cateva dintre cele mai comune tipuri de venituri pe care le poti utiliza pentru a obtine o oferta ipotecara avantajoasa de la Credit Europe Bank:

  • Salariul

A castiga venituri lunare din partea unui loc de munca stabil, cu carte de munca, este cel mai simplu mod de a te califica pentru un credit ipotecar. In aceasta situatie, veniturile tale pot fi dovedite cu usurinta prin faptul ca sunt inregistrate, prin contractul de munca, la ANAF.

De cele mai multe ori, creditorii nu mai efectueaza verificari suplimentare daca raporturile privind salariul tau lunar sunt in regula si corespund cu cerintele de calificare pentru credit.

Cele mai citite articole

Chiar daca vechimea la locul de munca nu este de cele mai multe ori un criteriu de eliminare, este ideal sa ai un istoric de angajare de cel putin doi ani pentru a-ti dovedi stabilitatea financiara in fata creditorului.

  • Venituri din activitati independente

Veniturile din activitati independente (freelancing, de exemplu) pot fi putin mai dificil de dovedit. Daca esti in masura sa furnizezi evaluari fiscale din ultimii doi ani de activitate sau mai mult, obtinerea creditului imobiliar poate fi in favoarea ta. Dar, daca ai un istoric mai scurt de venituri independente si nu tocmai stabil sau regulat, atunci va trebui sa depui mai multe eforturi pentru a-ti dovedi capacitatile de rambursare a datoriei.

De asemenea, este posibil sa fii nevoit sa faci o plata in avans mai mare pentru a castiga increderea creditorilor sau pentru a compensa faptul ca este posibil sa nu te califici pentru o ipoteca atat de mare pe cat iti doresti. 

  • Dividende

Similar cu veniturile din activitati independente, creditorii nu se simt la fel de confortabil sa foloseasca dividendele pentru a te califica pentru un credit imobiliar. O parte din acest motiv se datoreaza faptului ca dividendele pot fluctua brusc de la an la an sau chiar de la un sezon la altul, iar acest lucru face dificila evaluarea lor ca pe o sursa stabila de venit.

Dar nu toti creditorii folosesc aceleasi criterii pentru a-ti evalua veniturile din dividende, astfel ca vei dori sa colaborezi cu o institutie financiara care considera ca dividendele sunt o resursa la fel de puternica pentru accesarea creditului imobiliar la fel ca un salariu stabil.

Te intrebi daca poti obtine un credit ipotecar cu venituri din strainatate? Afla cum poti accesa si rambursa un credit imobiliar de la Credit Europe Bank cu salariul inregistrat in strainatate!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

3 metode eficiente de a limita riscul de infecții virale la copii

Articolul Urmator

Vrei să te simți ca într-un hotel de la lux chiar la tine acasă? Uite câteva schimbări pentru dormitorul tău!

Cele mai populare