4 metode care vă ajută să faceți față stresului de la munca de acasă

Din ce în ce mai multe companii și angajați optează pentru lucrul remote. Munca de tip work from home are multiple avantaje, printre care eliminarea timpului pierdut în trafic, sporirea productivității și asigurarea unui echilibru dintre viața personală și cea profesională. Cu toate acestea, și acest tip de lucru vine la pachet cu schimbări în rutina zilnică și noi presiuni cărora trebuie să le faceți față.

Din fericire există mai multe tehnici prin care vă puteți gestiona și chiar reduce stresul asociat cu munca de acasă:

  • Elaborați o rutină zilnică pe care să o respectați

Indiferent dacă vă stabiliți propriul program de muncă sau aveți un interval orar în care trebuie să lucrați, crearea unei rutine zilnice vă poate ajuta să vă gestionați timpul și să vă concentrați mai bine asupra muncii prestate. De exemplu, vă puteți începe fiecare zi setând alarma la o oră fixă și rezervându-vă câteva clipe de meditație înaintea începerii activității. La mijlocul zilei, nu uitați să luați o pauză de prânz, urmată de o plimbare pentru recăpătarea energiei. La finalul zilei, închideți dispozitivele digitale, relaxați-vă cu o cină ușoară și savurați momentele de liniște pe îndelete.

  • Creați-vă un spațiu de lucru dedicat

Chiar dacă ar putea fi tentant să lucrați direct din pat sau de pe canapea, este recomandat să vă creați un spațiu de lucru dedicat activității profesionale. Astfel, vă veți putea concentra doar pe jobul pe care îl aveți de făcut în acest spațiu aranjat în funcție de nevoile dvs., fără alte distrageri. În plus, această delimitare a spațiului vă va ajuta mentalul să facă diferența dintre locul în care aveți nevoie de energie pentru muncă și locul în care vă puteți odihni la finalul zilei.

  • Stabiliți limite clare

În lumea digitală de astăzi, este foarte întâlnită tendința de a fi disponibil 24/7, fapt ce va duce la oboseală acumulată în timp. Așadar, pentru a evita epuizarea fizică și mentală, este indicat să vă stabiliți limite clare între muncă și viața personală. Acest lucru ar putea presupune să faci o regulă din a nu verifica e-mailurile după o anumită oră seara sau de a nu răspunde la telefon în timpul mesei. Deși oamenii au preferințe diferite când vine vorba de cât de mult își echilibrează viața profesională și cea de acasă, aceste delimitări clare vor reduce stresul resimțit și vor îmbunătăți productivitatea de zi cu zi. 

  •  Dezvoltați răspunsuri sănătoase la stimulii de stres

În loc să încercați să combateți stresul cu vicii de tip mâncare de tip fast-food sau alcool, faceți tot posibilul să vă creați moduri de gestionare ale disconfortului benefice pentru sănătatea dvs. Indiferent de intensitatea lor, exercițiile fizice regulate sunt alegeri excelente pentru a vă menține tonusul. Dacă sunteți fumători, puteți încerca să renunțați la fumatul de țigări cu nicotină și să optați pentru țigările cu lichid fără nicotină de pe fumezi.ro – acestea au marele avantaj de a nu forma dependență, fără a fi nevoie să renunțați complet la acest gest. De asemenea, rezervați timp pentru hobby-urile și activitățile preferate, dar și pentru programul de odihnă și momentele de socializare cu oamenii importanți din viața dvs. 

Așadar, acum puteți beneficia de toate avantajele pe care munca de tip work from home le are de oferit, prin aceste tehnici simple de întreținere sănătății mentale și cele fizice.

Sursă foto: pexels.com

Articolul Anterior

Vrei să te simți ca într-un hotel de la lux chiar la tine acasă? Uite câteva schimbări pentru dormitorul tău!

Articolul Urmator

In ce consta detartrajul profesional: 5 avantaje

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *