Amenajarea băii poate fi proces provocator, motiv pentru care trebuie să aloci suficient timp și destule resurse financiare astfel încât să eviți greșeli costisitoare de design.
Iată o listă cu 5 greșeli de evitat în amenajarea băii:
1. Lipsa unui plan de amenajare
Nu poți începe un proiect de amenajare/renovare fără să ai la bază un plan elaborat în detaliu cu pașii și elementele ce urmează a fi instalate, cu atât mai mult cu cât vorbim despre amenajarea unei băi.
Ignorarea planificării poate duce la plasarea incorectă a obiectelor sanitare, a pieselor de mobilier baie și a accesoriilor, afectând fluxul de utilizare zilnic.
Prin urmare, gândește-te la modul în care te vei mișca prin spațiu și asigură-te că toate elementele sunt plasate strategic, la locul lor. Fă o schiță și asigură-te că toate persoanele implicate în procesul de amenajare sunt la curent cu orice modificare adusă planului inițial.
2. Mobilier inadecvat pentru dimensiunile băii
Alegerea mobilierului inadecvat pentru dimensiunea băii este o greșeală extrem de costisitoare. De asemenea, supraîncărcarea băii cu prea multe elemente decorative poate crea un aspect aglomerat și poate face spațiul să pară mai mic și mai dezordonat.
Cele mai citite articole
Adoptă un design minimalist și alege cu grijă elementele pe care vrei să le incluzi in design. Ai în vedere că o cada baie freestanding are nevoie de spațiu în jurul ei, astfel încât să fie pusă cât mai bine în valoare în designul băii.
În plus, menține spațiul ordonat și evită acumularea excesivă de obiecte.
3. Iluminatul insuficient în baie
Subestimarea importanței iluminării poate crea un spațiu întunecat și neprimitor. Prin urmare, asigură-te că există lumină uniformă în toată baia, atât naturală, cât și artificială. Adaugă surse de lumină în zone cheie, la oglinzi și în zonele accent din baie.
4. Lipsa ventilației eficiente
Lipsa ventilației duce la probleme de umiditate, mucegai și mirosuri neplăcute în baie. Dacă nu ai fereastră la baie, instalează un sistem de ventilație eficient pentru a asigura circulația aerului.
Ai grijă să ventilezi corect baia în special după ce ai făcut baie sau duș, când umiditatea este la nivel maxim.
5. Folosirea materialelor nepotrivite
Baia este cu precădere un mediu umed, prin urmare utilizarea materialelor nepotrivite pentru medii umede poate duce la deteriorarea acestora și la probleme precum mucegai și degradare a finisajelor. Alege materiale rezistente la umiditate pentru pereți, pardoseală și alte suprafețe. Plăcile ceramice, sticla, piatra și vopselele rezistente la apă sunt exemple de materiale potrivite.
Evită aceste cinci greșeli comune în amenajarea băii pentru a te bucura de un spațiu modern, funcțional și amenajat plăcut.