Optează pentru soluția sigură de împrumut cu garanții din aur

Există numeroase motive pentru care o persoană alege să aplice pentru un împrumut. Fie se află într-o situație disperată și are nevoie urgentă de bani sau vrea să strângă bani pentru o anumită investiție, amanetarea obiectelor valoroase se dovedește a fi varianta preferată cel mai mult. În unele cazuri, ajutorul pus la dispoziție de instituțiile bancare nu este la fel de eficient și rapid ca cel oferit de casele de amanet, motiv pentru care cele din urmă câștigă o popularitate crescută.

Pentru obținerea unui împrumut de la o agenție de amanet nu este necesară întocmirea unui număr mare de acte, ci este nevoie doar de un act de identitate, care să facă dovada faptului că persoana care aplică pentru împrumut are peste vârsta minimă legală admisă. Principalele aspecte pe care oricine trebuie să le cunoască sunt amintite în cele ce urmează.

Obținerea împrumutului prin intermediul garanțiilor

Pentru ca o persoană să poată intra în posesia împrumutului pentru care a aplicat este nevoie ca aceasta să ofere casei de amanet o anumită garanție. Aceasta este reprezentată de bijuterii din aur. Ulterior, pentru recuperarea bunului amanetat, este important ca suma de bani împrumutată să fie achitată în întregime, la care se adaugă și anumite comisioane. Din fericire, toate detaliile sunt stabilite înainte de semnarea contractului, astfel încât clientul să știe la ce să se aștepte.

Evaluarea produselor este realizată de experții amanetului

Înainte de stabilirea prețului pentru bunuri, specialiștii amanetului verifică atent produsele, astfel încât suma stabilită să reflecte valoarea produsului. Cu cât se amanetează mai multe obiecte de o valoare ridicată, cu atât împrumutul primit va fi mai mare.

Împrumutul trebuie să fie achitat până la data înscrisă în contract

Cele mai citite articole

Este recomandat ca data de achitare a împrumutului stabilită în contract să nu fie depășită, pentru că, altfel, bunurile intră în posesia amanetului. Cu toate acestea, dacă la semnarea contractului s-a stabilit că pot exista și prelungiri ale perioadei de achitare, termenul poate să fie depășit. De asemenea, important de menționat este și faptul că împrumutul trebuie să fie achitat cu tot cu dobândă sau comisioane.

Nu sunt necesare verificări financiare 

Spre deosebire de orice instituție bancară, care se ocupă de investigarea trecutului financiar al persoanei care vrea să obțină un împrumut, casele de amanet nu se ocupă de astfel de proceduri. Acestea solicită doar cartea de identitate, fără să verifice scorul de credit sau dacă există deja alte datorii. 

Plata se face pe loc

Nimeni nu își dorește să aștepte prea mult timp pentru primirea împrumutului, motiv pentru care tot mai multe persoane își îndreaptă atenția către casele de amanet, prin intermediul cărora oricine poate obține banii de care are nevoie pe loc, imediat după evaluarea bunurilor din aur..

Împrumutul obținut prin intermediul agențiilor de amanet este o variantă către care tot mai multe persoane își îndreaptă atenția, datorită avantajelor pe care le obțin, dar și datorită timpului redus de primire a sumei necesare de bani. 

Cele mai citite articole

Share your love