5 insule grecești ideale pentru un sejur în orice anotimp

Grecia este una dintre destinațiile favorite pentru români, atât pentru concediul de vară, cât și pentru sejururi în extrasezon. Insulele grecești sunt o adevărată atracție în orice anotimp, mai ales când aglomerația din lunile de vârf dispare și te poți bucura îndelung de peisaje și de istoria uimitoare a locurilor. 

Dacă te tentează o vacanță în Grecia, am selectat 5 insule grecești care sunt ideale pentru un sejur în orice anotimp: 

Creta 

Prima pe listă este Creta, insula cea mai mare din Grecia și a cincea ca mărime din Marea Mediterană. Turiștii sunt atrași atât de plaje și de priveliștile încântătoare, dar și dacă alegi să mergi în extrasezon vei avea parte de experiențe inedite. Creta are o valoare istorică și culturală inestimabilă, cu legende ale Greciei antice la orice pas. 

Pe insulă vei descoperi atât plaje întinse, cât și zone muntoase, orașe cosmopolite sau sate mici pescărești, cu marea alături. Vei putea observa obiceiurile grecilor, gastronomia complexă, bogăția și varietatea culturii locale. 

Dacă alegi stațiunea Chania, Creta, vei găsi cele mai largi plaje de pe insulă, cu nisip fin, ideale de plimbat și de respirat aer curat, indiferent de anotimp. De asemenea, Chania este un oraș plin de viață, plin de taverne și locații unde te vei putea desfăta cu preparate din bucătăria grecească.

Santorini

Cele mai citite articole

Santorini este una dintre cele mai populare insule din Grecia. În plin sezon este extrem de aglomerată din cauza numărului mare de turiști care o aleg drept destinație de vacanță. Trebuie să știi, însă, că cea considerată una dintre cele mai romantice insule din lume poate fi vizitată în orice anotimp. Peisajele și apusurile sunt cele care au făcut din Santorini o atracție inedită, în special pentru romantici. Casele de un alb impecabil, cu acoperișuri rotunjite, albastrul apei, străduțe mici și înguste și tavernele cu vedere la mare, toate acestea te vor cuceri dacă ajungi în Santorini indiferent de perioada din an. Oia este satul de unde pot fi admirate cele mai frumoase apusuri din Santorini 

Mykonos

În inima Mării Egee regăsim și insula Mykonos, extrem de populară pe timp de vară pentru viața de noapte și distracție. Totuși, ea poate fi vizitată în orice anotimp, mai ales de cei care vor să se bucure de peisaje și de relieful inedit. Case albe și străzi înguste, un port în care vei zări iahturi, nave de croazieră sau feriboturi, taverne cu vedere la mare, toate acestea fac parte din farmecul locului. 

Corfu

Și insula Corfu este una dintre cele mai frumoase din Grecia și de la Marea Mediterană. Extrem de populară în sezonul cald, ea poate fi vizitată în orice anotimp și este o destinație de vacanță uimitoare. Dacă alegi un sejur în Corfu toamna, de exemplu, te vei putea bucura de cultura, obiceiurile și tradițiile grecilor, vei gusta din bucătăria grecească autentică și vei admira peisaje superbe. 

Rodos 

Rodos este a patra insulă ca mărime din Grecia, iar spre deosebire de alte insule grecești ea se bucură de un peisaj muntos, ceea ce-i oferă un farmec aparte. Cele mai cunoscute stațiuni sunt Kalithea, Faliraki, Ixia, Ialyssos, Lindos sau Prasonisi și toate pot fi alese pentru un sejur în orice anotimp. Marele avantaj al insulei Rodos este clima tipic mediteraneană. Vara aerul este respirabil, chiar și în zilele toride, iar în restul temperaturile sunt destul de blânde. Iarna, valorile termice nu scad sub pragul înghețului, iar zăpada este un fenomen destul de rar.

Dacă vrei să te bucuri de un sejur în Grecia, vara nu este singura opțiune. Cele cinci insule enumerate mai sus reprezintă o variantă ideală pentru o vacanță în orice anotimp, inclusiv pe timp de iarnă. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum alegi modelul de ferestre PVC cu geam termopan pentru proiectul tău?

Articolul Urmator

Vrei sa scapi de proteza dentara incomoda? Iata ce solutie ai la indemana!

Cele mai populare