5 lucruri importante de știut dacă vrei să îți deschizi o spălătorie auto

Spălătoriile auto sunt unele dintre cele mai profitabile afaceri. Pe străzile patriei, circulă un număr foarte mare de autovehicule, iar îngrijirea și spălarea constantă a acestora reprezintă un aspect extrem de important pentru proprietarii mașinilor. La prima vedere, totul pare simplu; în realitate, există o serie de factori de care trebuie să ții cont dacă vrei să-ți deschizi un astfel de business. Deși este o oportunitate în care merită să investești, trebuie să știi câteva lucruri esențiale despre această activitate:

Trebuie să redactezi un plan de afaceri

Ca în orice alt domeniu, deschiderea unei spălătorii auto pornește cu alcătuirea unui plan de afaceri realist. Determinarea tuturor pașilor necesari, analiza pieței și a competiției, estimarea investiției inițiale și a câștigurilor potențiale, toate acestea trebuie luate în considerare încă de la început. Astfel, vei putea determina dacă businessul corespunde cu obiectivele stabilite. Fără o planificare atentă, ai putea ajunge în punctul în care cheltuiești prea mulți bani sau accesezi împrumuturi semnificative într-un timp scurt și cu dobânzi uriașe.

Ai nevoie de o formă legală de funcționare

Este important să alegi o firmă de organizare a afacerii. Înainte de a te decide asupra uneia dintre acestea, informează-te ce presupune fiecare și care este mai potrivită pentru o spălătorie auto, din punct de vedere juridic. Poți opta pentru societate cu răspundere limitată (SRL), societate pe acțiuni (SA), persoană fizică autorizată (PFA), întreprindere familială sau individuală (II/IF), societate în nume colectiv (SNC), societate în comandită simplă ori în comandită pe acțiuni (SCS/SCA).

Este necesar să obții mai multe avize și autorizații

În funcție de tipul spălătoriei auto, vei avea nevoie de diferite avize și autorizații. Codul CAEN necesar pentru o asemenea activitate economică este 4520 – Întreținerea și repararea autovehiculelor. În situația în care alegi să construiești spațiul pentru viitoarea spălătorie, trebuie să te asiguri că terenul permite desfășurarea activității și că vei obține o autorizație de construcție de la primărie. Tot de la autoritatea locală, vei avea nevoie și de un act administrativ care să permită funcționarea afacerii tale.

Cele mai citite articole

Spălătoria auto este în strânsă legătură cu mediul înconjurător. Asta înseamnă că îți trebuie aviz de la Agenția pentru Protecția Mediului și vei fi nevoit să iei anumite măsuri pentru protejarea naturii. De exemplu, să folosești un separator de hidrocarburi pentru spălătorii auto ca să filtrezi apele infestate cu poluanți. Mai departe, sunt importante autorizația de securitate la incendiu, avizul Administrației Naționale a Apelor Române, dacă racordezi spălătoria la o sursă proprie de apă sau acordul administratorului de drum, dacă modifici o cale de acces.

Investește în echipamente performante

Cu ajutorul unui furnizor specializat în acest domeniu care să-ți ofere toate echipamentele necesare pentru o spălătorie auto, precum și consultanță, montaj, mentenanță și service, începutul afacerii tale va fi promițător. Profitul pe care intenționezi să-l obții se va datora bunei funcționări a echipamentelor, așa că este esențial să investești în produse de calitate superioară. Însă spațiul propriu-zis al spălătoriei trebuie amenajat în funcție de tipul serviciilor oferite.

O unitate self-service necesită stații formate din mai multe grupuri: pentru pompat presiune, alimentare cu apă, detergent și ceară. În schimb, spălătoria manuală presupune alte echipamente, de exemplu, sisteme de producere a spumei sau role de presiune.

Ocupă-te de promovarea spălătoriei auto

Afacerea ta trebuie să fie vizibilă pe piață dacă vrei să atragi numeroși clienți. Așadar, ai nevoie de o strategie de marketing eficientă care să includă promovare offline și online. Nu te baza doar pe oamenii din proximitatea spălătoriei, ci stabilește un buget considerabil pentru realizarea unui marketing agresiv.

În zilele noastre, toate lucrurile se mișcă într-un ritm alert, iar oamenii caută soluții cât mai simple pentru problemele lor. Curățarea mașinilor personale nu face excepție, iar asta reprezintă un avantaj extraordinar pentru spălătoriile auto indiferent dacă sunt manuale sau self-service.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum au schimbat cazinourile cu dealer live industria

Articolul Urmator

Cum au schimbat cazinourile cu dealer live industria

Cele mai populare