5 motive pentru care bărbaților le place atât de mult fotbalul

Fotbalul nu se numește sportul rege degeaba. Este cel mai popular sport din lume din motive întemeiate. Totuși, fiecare suporter are propriile motive pentru care iubește fotbalul. Iată cele mai frecvente dintre ele:

1. Permite evadarea din cotidian

Fotbalul acționează adesea ca o poartă de evadare din viața noastră obișnuită. Poate că am avut o săptămână grea și de aceea așteptăm cu nerăbdare acel meci din weekend pe tot parcursul săptămânii. Pentru cel puțin 90 de minute ne focusăm pe minge și uităm toate problemele noastre personale și profesionale. Mai importante sunt în acea oră și jumătate dificultățile prin care trece echipa favorită. Un gol marcat de jucătorul favorit ne umple de bucurie sufletul, în timp ce un gol primit de echipă ne face să suferim.

În orice caz, indiferent de rezultat, ne putem cufunda complet în universul fotbalistic și uităm de orice altceva existent în realitatea imediată.

2. Fotbalul generează emoții intense

Viața este plină de emoții, iar fotbalul scoate la iveală aproape toată paleta de emoții majore a unui om în doar 90 de minute. Dacă jucătorul nostru favorit înscrie, suntem fericiți. Dacă fotbalistul nostru preferat ratează un penalty, suntem triști. Dacă arbitrul ia o decizie greșită, ne enervăm. Dacă echipa noastră pierde, suntem dezamăgiți. Dacă echipa noastră este atacată, suntem nervoși, însă dacă echipa noastră atacă, suntem entuziasmați. Așadar, o partidă de fotbal poate fi definită ca fiind un calup de 90 de minute de emoție pură.

3. Reprezintă o parte din cultura noastră

Fotbalul face întotdeauna parte din conversațiile noastre cotidiene.

Imaginează-ți că întâlnești pe cineva pe care nu l-ai mai întâlnit până atunci. Adesea, după prezentarea formală, cauți un subiect masculin “de spart gheața” pe care amândoi să îl împărtășiți, un subiect familiar pentru ambii. Poate fi politică, cinema sau sport. 

Dacă ne referim la sport, fotbalul este cel mai popular, nu-i așa? Este o parte atât de importantă a culturii noastre încât aproape întotdeauna face parte din conversația noastră, într-un fel este o altă limbă, a bărbaților. Prin urmare, dacă întrebi pe cine preferă între Rapid și Dinamo, îți va spune ce părere are, chiar dacă e suporter al altei echipe. A fi de acord sau nu cu acea opinie va conduce la un subiect pentru o conversație.

Cele mai citite articole

4. Ușor de înțeles

Jocul de fotbal în sine este mult prea frumos pentru a fi ignorat. Cere admirație și o primește din abundență din partea fanilor. Nu există o modalitate anume de a juca fotbal. Nu există o formație perfectă și nu există un jucător perfect. Nu există o rețetă pentru a câștiga un meci de fotbal. În timp ce alte sporturi doar pretind că sunt imprevizibile, fotbalul este cu adevărat la înălțimea acestei etichete ce i se pune adesea. Un rezultat se poate schimba chiar și în ultima secundă a prelungirilor sau la ultima lovitură de departajare de la 11 metri!!!.

Fotbalul este foarte ușor de înțeles. Bineînțeles că există offside-uri, cartonașe roșii, galbene și așa mai departe, dar fotbalul este un sport simplu ca reguli, în comparație cu alte sporturi.

5. Pariurile sportive cu tematică fotbalistică sunt cele mai populare

Fanii sportivi pariază de dragul emoției, caută noi și noi ponturi pariuri fotbal pentru a simți cum îi inundă un plus de adrenalină. Dar, indiferent cât de mult încearcă pariorul ca să se asigure că vrea doar să câștige bani prin predicțiile pe care el face, acest lucru nu este în întregime adevărat. 

Pentru un jucător de noroc care nu iubește sportul-rege, cantitatea de risc și satisfacția jocului sunt în relație directă. El întreabă doar ce meciuri se joaca azi și pariază logic sau la întâmplare! Nu este și cazul unui fan pasionat în cel mai înalt grad de fotbal.

Dacă pariorii ar juca doar de dragul banilor, atunci nu ar exista niciun mister în asta. Dar pariurile sportive sunt de interes și din cauza atracției aparent nerezonabile față de ceea ce oferă în termeni nemateriali.

Pasiunea este a doua natură a unui om. Fiecare om este un cazan de emoții, diferența este doar în presiune. Suporterii înfocați vor ca să trăiască presiunea excesivă a entuziasmului. Și ce prilej mai bun poate să fie decât un meci de fotbal plus un pariu sportiv?

Fiecare persoană care pariază pe sport are propriile motive și gânduri. Dar majoritatea jucătorilor se angajează să parieze nu de dragul banilor, ci de dragul satisfacerii dorinței lor interioare. Nu-i așa că și tu ești la fel?

Cele mai citite articole

Share your love