5 sfaturi practice pentru securizarea locuinței și afacerii

Oricât de liniștită este zona în care locuiești sau în care ai sediul firmei, un minim de măsuri de precauție tot este necesar, pentru a nu avea surprize neplăcute din partea răufăcătorilor.

Ne referim la măsuri de securizare a proprietății, care nu ar trebui să se rezume doar la simpla închidere a ușii la plecare, iar în acest sens îți oferim câteva sfaturi care să te ajute.

Instalează un sistem de supraveghere video

Prezența camerelor de supraveghere a devenit deja o obișnuință pe străzi și alei din diverse cartiere și în scările de bloc, o astfel de soluție fiind acum la îndemâna oricui.

Întrucât nu mai constituie de mult o soluție revoluționară în domeniul securității proprietăților, un sistem de supraveghere video cu o performanță decentă poate fi găsit la un preț rezonabil și poate include chiar și mai multe camere, care să acopere zonele esențiale.

Imaginile surprinse pot fi urmărite pe un monitor sau chiar direct de pe telefon sau tabletă, în situațiile în care nu ești acasă sau la firmă. De asemenea acestea rămân stocate pentru o perioadă de timp și pot fi vizionate oricând, ajutând astfel la identificarea eventualilor intruși.

Montează sisteme de automatizare

O altă soluție ieftină și eficientă este montarea unor sisteme de automatizare la porți, eventual și la ușa garajului. Cu un astfel de sistem, infractorilor le va fi mult mai dificil să forțeze respectivele căi de acces, așa că își vor lua gândul de la a-ți vizita proprietatea.

 În plus, un sistem automatizat reprezintă și o soluție modernă  și comodă, permite deschiderea și închiderea porților sau a ușii de la garaj, cu o telecomandă. Dacă vrei să afli mai multe despre această soluție vezi automatizări pe https://bft.ro/.

Instalează un sistem antiefracție

O astfel de soluție este ideală atât pentru sediul firmei, cât și pentru locuința personală, prezentând o serie de beneficii. Sistemul detectează orice tentativă de pătrundere prin efracție, moment în care se activează o alarmă, fiind trimisă și o alertă pe telefonul proprietarului.

Totodată, există și posibilitatea conectării sistemului la dispeceratul unei firme de pază, care va trimite o echipă de intervenție imediat ce va primi alerta de efracție. Sistemul poate fi activat și dezactivat de la distanță, prin intermediul aplicației de pe mobil.

De asemenea, în cazul firmelor, acesta permite controlul personalului, prin alocarea unui cod pentru fiecare angajat și stocarea în memorie a datei și orei la care acesta a activat și dezactivat alarma.

Asigură iluminarea proprietății

Majoritatea spargerilor au loc noaptea, la adăpostul întunericului, așa că nu trebuie să le oferi infractorilor acest avantaj. Intrarea în curte și aleea de acces către locuință trebuie să fie iluminate și, în general, nu este indicat să existe în interiorul curții zone cufundate în întuneric.

Foarte eficiente sunt sistemele de iluminat cu senzori, care se activează doar atunci când aceștia detectează mișcare. O astfel de soluție are și efect descurajator asupra intrușilor, care sunt luați prin surprindere când lumina se aprinde brusc, majoritatea preferând să își lase planul baltă și să dispară cât mai rapid.

Nu oferi indicii care să îi tenteze pe infractori

În afara acestor soluții de ordin tehnic, și comportamentul proprietarilor are un rol important în prevenirea vizitelor răufăcătorilor. Astfel, evită să depozitezi în curte ambalajele unor bunuri de valoare abia achiziționate și nici nu posta pe rețelele de socializare poze cu noile achiziții. De asemenea, pozele din vacanță este bine să le postezi după ce ai revenit acasă, pentru că altfel le dai de știre răufăcătorilor că ești plecat și pot opera în voie la tine acasă.

Acestea sunt cele mai la îndemână soluții la care te pot scuti de multe neplăceri, așa că nu întârzia să le pui în aplicare, înainte de a avea musafiri nepoftiți. 

Articolul Anterior

Cum porți jacheta de piele

Articolul Urmator

Securitatea casei: 4 criterii esențiale de care să ții cont

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *