Securitatea casei: 4 criterii esențiale de care să ții cont

Securitatea propriei locuințe este o preocupare firească pentru fiecare dintre noi. Dovadă stă faptul că piața serviciilor de securitate a înflorit și s-a diversificat considerabil în ultimii ani. Echipamentele de securitate și supraveghere sunt performante și tot mai sofisticate, iar potențialii intruși sunt tot mai descurajați în fața acestora. În prezent, doar simpla prezență a unui astfel de echipament te poate scuti de griji, fără a fi nevoie ca sistemul să se activeze vreodată pentru o situație în care un intrus pătrunde, într-adevăr, pe proprietate.

Dacă și tu dorești să îți instalezi un astfel de sistem performant de securitate, iată câteva aspecte de care să ții cont.

Sisteme de automatizare pentru poartă și garaj

Chiar dacă este încuiată, poarta nu constituie o barieră de netrecut pentru spărgători, mai ales dacă știu că nu este nimeni acasă. De asemenea, și garajele constituie o cale facilă de acces pentru intruși, în special când ușile dau direct în stradă sau dacă există  o legătură directă cu locuința.

Soluția pentru eliminarea acestui risc este instalarea unor sisteme de automatizare pentru poarta și ușa garajului. În afară de faptul că îngreunează accesul eventualilor intruși, un astfel de sistem transmite și alerte pe mobil, în momentul în care este forțat. În acest fel, vei putea acționa prompt iar rezultatele nu te vor dezamăgi. Pentru a afla mai multe informații despre astfel de sisteme, vezi detalii pe site-ul Nice ROMANIA.

Iluminarea cu senzori de mișcare

Această soluție este și eficientă în securizarea locuinței dar și economică, permițând aprinderea luminii doar când este nevoie. Astfel, pe timpul nopții, intrușii, atrași de proprietatea slab luminată, vor fi luați prin surprindere în momentul în care senzorii le vor detecta prezența, iar lumina se va aprinde brusc. În acest fel, și proprietarul este alertat de faptul că în curte este o persoană străină și poate lua măsurile necesare. Mai există și varianta iluminatului de la distanță, prin intermediul unui sistem inteligent ce permite aprinderea luminii cu ajutorul unei aplicații, direct din telefon. Astfel, poți controla lumina chiar și atunci când ești plecat, dar vrei să lași impresia că este cineva acasă.

Camere de supraveghere

Sistemele de monitorizare video deja nu mai constituie o noutate, fiind utilizate de câțiva ani buni. Camerele de supraveghere trebuie să fie instalate astfel încât să cuprindă zona porții și întreaga suprafață a curții, precum și intrarea în locuință. Poți monta astfel de camere și în interiorul locuinței, iar imaginile pot fi urmărite la orice oră, printr-o aplicație instalată pe telefonul mobil. Sistemele performante sunt dotate cu senzori și se activează în momentul în care surprind mișcare în casă, transmițând și o alertă către proprietar, prin aceeași aplicație.

Mai mult decât atât, o cameră de supraveghere amplasată într-un loc vizibil va descuraja potențialii intruși.

Sistem de alarmă

Și un sistem de alarmă fără camere de supraveghere este eficient în protejarea proprietății. Alama este conectată la senzori amplasați la nivelul ușilor și ferestrelor și se activează în momentul în care proprietarul pleacă de acasă. Orice încercare de pătrundere forțată în locuință declanșează sistemul de alarmă, care transmite o alertă către proprietar.

Este recomandat să se încheie un contract și cu o firmă de pază, ai cărei agenți vor primi, la rândul lor, o notificare în momentul în care sistemul se declanșează și vor interveni prompt.

Acestea s-au dovedit a fi cele mai eficiente sisteme de securizare a locuinței, statisticile consemnând foarte puține cazuri în care proprietăți dotate cu un astfel de sistem au căzut pradă spărgătorilor.

Articolul Anterior

5 sfaturi practice pentru securizarea locuinței și afacerii

Articolul Urmator

5 factori care contribuie eficient la închirierea unui birou

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *