6 sfaturi pentru o plimbare liniștită împreună cu bebelușul tău

Plimbarile alături de copilul tău reprezintă momente magice, indiferent dacă au loc dimineața ori seara. Aerul proaspăt, freamătul din jurul lor și lumea care i se deschide în fața ochilor îl fac pe copilul tău să fie atent, fericit și plin de curiozitate. 

Pentru că și tu ai nevoie ca plimbarea să îți ofere clipe de relaxare, am pregătit câteva recomandări de care ar fi bine să ții cont. În acest fel, vei elimina orice supriză neplăcută, iar incidentele grave nu își vor face apariția. 

Care sunt beneficiile plimbărilor în aer liber

  • Aer proaspăt pentru bebe și pentru tine
  • Bebe poate fi atent la multe lucruri interesante din natura: freamătul frunzelor, ciripitul păsărilor, picăturile de ploaie care cad, briza/vântul pe care o simte pe piele. 
  • Socializarea cu alți copii
  • Pentru tine, mișcarea fizică este bună fiindcă te ajută să îți întărești oasele și mușchii, dar și să îți menții o greutate sănătoasă. În plus, vei avea o stare de spirit pozitivă.

Recomandări pentru plimbarea zilnică alături de bebe

Nu uita că un copil micuț, chiar și bebeluș, trebuie să iasă afară în fiecare zi, atât vara cât și iarna. Pentru siguranța voastră, cel mai bine este să respecți majoritatea sfaturilor pe care le poți citi în continuare, indiferent dacă vă plimbați cu o tricicleta ori cu un cărucior. 

Dacă temperatura nu este sub -5 grade C, iar precipitațiile și vântul nu sunt prea puternice, nu ai niciun motiv să nu ieși din casă. Pe de altă parte, va trebui să eviți temperaturile extreme, indiferent de anotimp. Vara nu ieși afară la prânz, când soarele arde foarte tare. Același lucru este valabil și iarna, atunci când temperatura exterioară scade prea mult. În această situație este recomandat să  scurtezi plimbările la 10-15 minute, pentru a evita riscul unor degerături. 

Menține-i extremitățile calde

Atunci când vremea este rece, pruncul trebuie îmbrăcat corespunzător. Una dintre cele mai importante măsuri pe care trebuie să le iei este să îi menții extremitățile calde: capul, palmele și tălpile. Folosește cu încredere căciula, mănușile și încălțămintea călduroasă, iar copilul tău se va bucura și de această plimbare. 

Protejează-l de razele ultraviolete

Cele mai citite articole

Chiar și atunci când sunt nori, razele ultraviolete sunt prezente și pot afecta pielea sensibilă a bebelușului. Folosește cremă cu protecție UV maximă, pune-i pălărie și haine răcoroase și evită să te plimbi în soare în jurul prânzului sau când se anunță raze UV puternice. 

Protejează-l de vânt

Întotdeauna, folosește haine adecvate și copertina căruciorului sau a tricicletei pentru a-l proteja pe cel mic de vânt. Chiar dacă viteza vântului nu este mare, bebe va simți disconfort atunci când este expus la aceste condiții meteorologice. 

Verifică-i întotdeauna poziția în cărucior

Atunci când plecați la plimbare, asigură-te că bebe este bine așezat și prins cu centurile de siguranță, dacă este cazul. Pentru nou-născuți, poziția corectă este pe spate, iar căile respiratorii trebuie să fie libere de orice. Poziționează căruciorul cu fața la tine, astfel încât să îl poți vedea pe bebe în orice moment. O altă variantă este să folosești fereastra din copertină pentru a-l supraveghea, dacă preferi să îl lași să descopere ceea ce-l înconjoară, plimbându-l cu spatele la tine.

Plimbați-vă doar pe trotuar sau în zone fără trafic auto

Împingerea căruciorului este o operațiune destul de ușoară, dar care nu este potrivită să se desfășoară printre mașini care circulă cu viteză. Alege întotdeauna trasee sigure, unde nu riști absolut nimic, unde nu este poluare și, dacă este posibil, unde există mulți copaci și verdeață. Cu siguranță, parcul este cea mai potrivită alegere pentru o plimbare cu bebe. 

Nu atârna lucruri de mânerul căruciorului

Majoritatea cărucioarelor au un coș special pentru bagaje, unde poți păstra geanta sau alte lucruri folositoare. Dacă ai coșul plin sau acesta lipsește, în niciun caz nu atârna geanta sau sacoșa de mânerul căruciorului. Există riscul de răsturnare, iar bebe se poate răni grav. 

Respectă întotdeauna recomandările de mai sus, iar bebelușul tău va crește armonios și se va bucura întotdeauna de plimbări agreabile în natură. Sunt atâtea lucruri pe care le puteți descoperi împreună, încât și tu vei profita de aceste clipe care nu se vor mai întoarce niciodată. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cele mai frecvente probleme intime și cum să le faci față cu brio

Articolul Urmator

Iti doresti ca tu si familia ta sa fiti intotdeauna in siguranta? Iata care sunt cele mai importante tipuri de asigurari pentru care poti opta!

Cele mai populare