6 tipuri de siluete și cum alegi rochia potrivită

Îți place să porți rochii? Deși poți să investești în orice modele dorești, casual, sport sau elegante, este recomandat să ții cont și de tipul tău de siluetă. Atât timp cât optezi pentru rochiile care îți vin bine, corpul tău va fi pus în valoare, iar tu vei arăta minunat.

Pentru că există mai multe tipuri de siluete, descoperă cum alegi rochia potrivită, pentru a crea un look impecabil!

Silueta clepsidră

Numeroase femei se bucură de o siluetă de tip clepsidră, care le permite să poarte aproape orice rochii își doresc. Motivul? Silueta clepsidră este considerată ideală, pentru că șoldurile și bustul au aproximativ aceleași dimensiuni. Astfel, nu există disproporție, iar rochiile se așează impecabil pe corp.

Astfel, poți să alegi rochii elegante versatile sau modele casual care îți plac, în funcție de ocazie. Ca să atragi atenția asupra punctelor forte ale siluetei, pune accent pe rochiile petrecute, care se leagă cu un cordon în jurul taliei. Ești mândră de bustul tău? Rochia poate să aibă și decolteu discret. La fel de potrivite sunt rochiile creion, care pun în valoare silueta.

Silueta plus size

Dacă ai o silueta plus size, voluptoasă, nu te feri de purtarea rochiilor și renunță la modelele fără forme. Din fericire, există rochii care se potrivesc oricărei siluete, așa că poți să cauți modele în mărimi mari, care îți vin perfect.

Rochiile petrecute sunt cele mai potrivite și în acest caz, pentru că marchează talia și pun în evidență bustul. Vrei să pui accent doar o parte a corpului? Rochiile baby doll sunt perfecte pentru marcarea bustului. În partea de jos, sunt ideale rochiile largi, care nu scot în lumină picioarele.

Indiferent dacă îți dorești rochii midi sau lungi, elegante sau office, asortează-le cu tocuri sau cu balerini, pentru un look optim. În ceea ce privește nuanțele, nu te limita la purtarea rochiilor negre, ci adoptă un stil vestimentar unic cu ajutorul modelelor cu imprimeu sau în nuanțe vesele.

Silueta androgină

Cele mai citite articole

Femeile cu siluete androgine sunt întotdeauna în căutarea celor mai frumoase rochii. Ce înseamnă acest tip de siluetă? Se definește printr-o siluetă dreaptă sau o tipologie atletică, ce nu presupune niște forme bine definite. De cele mai multe ori, persoanele cu o siluetă androgină sunt slabe, cu linia șoldurilor egală cu cea a umerilor și o talie egală de sus până jos.

Dacă te regăsești în această siluetă, te poți îndrepta către orice tip de rochie. Totuși, ar fi bine să optezi pentru modele lungi, cu decolteu în V sau pe cele care pun accent pe linia trunchiului.

Silueta pară

Silueta pară se caracterizează prin umeri înguști, alături de posterior și coapse care se observă ușor. De regulă, nu există un echilibru între linia bustului și cea a șoldurilor. Așadar, ți se potrivesc rochiile care îți accentuează corpul dar ascund șoldurile proeminente.

Rochiile drapate în zona taliei, modelele lungi și cele cu decolteu în V sunt cele mai potrivite pentru tine, fiindcă distrag atenția din zona șoldurilor. Se recomandă purtarea rochiilor confecționate din materiale ușoare și fluide, ca voalul și satinul.

Silueta măr

Spre deosebire de silueta măr, tipul pară se face remarcat prin proporții bine evidențiate, cu linia umerilor mai lată decât șoldurile. Astfel, dacă ai acest tip de siluetă, probabil nu ai o talie bine definită și nici șolduri late.

Totodată, femeile cu o siluetă măr pot avea un abdomen mai pronunțat, un bust proeminent și brațe zvelte. Rochiile perfecte sunt cele fără mâneci și cu decolteu, care să pună busul în evidență. Poți să ocolești și rochiile care sunt mulate în zona abdomenului.

Silueta triunghi inversat

În ultimul rând, există și silueta de tip triunghi inversat, unde există talie plată și șolduri mai înguste decât umerii. Cel mai bine se potrivesc rochiile simple, fără modele exagerate. Cu toate acestea, dacă vrei să creezi un echilibru, poartă rochii ample în partea inferioară a corpului și simple în zona trunchiului. Și rochiile prințesă sunt la mare căutare pentru silueta triunghi inversat.

Fii conștientă de silueta ta și poartă rochiile care îți pun cel mai bine în valoare calitățile fizice! Oricare ar fi modelul tău preferat, ține cont de proporții și vei arăta minunat.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Soluții pentru îngrijirea părului uscat și greu de pieptănat

Articolul Urmator

Cum să te bucuri de cea mai bună experiență de gaming? 5 recomandări

Cele mai populare