Vacanțele în stațiuni sau orașe care au deschidere la apă, vor include aproape obligatoriu și activități legate de sporturile nautice. Caiac, surf, jet ski, sunt doar câteva dintre sporturile apreciate de mulți iubitori de apa și soare. Cele mai multe dintre aceste sporturi nu pot fi practicate oriunde, așa că este nevoie de un echipament specializat, dar și alte accesorii, astfel încât să fii protejat și să te poți bucura la maxim de orice moment.
De multe ori, echipamentele respective pot fi închiriate, așa că nu este eficient să le cumperi și să le transporți mereu cu tine. Cu toate acestea, unele lucruri este bine să fie ale tale, mai ales dacă practici sportul respectiv de mai multe ori pe an.
Află în continuare ce recomandări avem pentru tine, referitor la lucrurile care îți vor fi utile în practicarea sporturilor nautice:
Ochelari de protecție
Există două tipuri de ochelari, respectiv ochelarii de soare și ochelarii de înot. Aceștia din urmă pot avea lentile cu protecție anti UV, astfel încât ochii tăi să fie în siguranță ți atunci când ieși la suprafața apei. Poți găsi multe modele interesante de ochelari în oferta de accesorii de la Jobe.
Casca de protecție
Este recomandată pentru majoritatea sporturilor nautice, în special cele care au de-a face cu adrenalina. Deoarece sporturile respective sunt caracterizate de viteză ori de căzături puternice în valuri, riscul de rănire este foarte mare. O casă de protecție va asigura capul în cazul unor lovituri în aceasta zonă, evitând situații complicate cum ar fi comoții cerebrale sau leziuni ale creierului. Bineînțeles, rănile la față, nas ori bărbie nu sunt excluse, dar impactul acestora nu va fi la fel de grav.
Vesta de salvare
Cele mai citite articole
Sporturile nautice implică purtarea unei veste de salvare, indiferent de adâncimea apei. Dacă în zonele cu apă adâncă este evidentă necesitatea acestui echipament de protecție, trebuie să știi că și în ape mici pot apărea accidente destul de grave. În cazul unei lovituri la cap, soldată cu pierderea cunoștinței, scufundarea în apă poate fi fatală, chiar dacă adâncimea acesteia este mică. O persoană care plutește cu fața în jos se poate îneca chiar și în apă de 30 de cm.
Mănuși de protecție
Manipularea echipamentelor aferente sporturilor acvatice poate avea ca efect frecarea continuă a pielii de pe mâini. Având în vedere că apa oricum a sensibilizat pielea, frecarea continuă cauzată de o sfoară de la pânzele bărcii, de exemplu, poate avea consecințe destul de neplăcute. O pereche de mănuși de protecție pentru sporturi nautice este cea mai potrivită alegere, mai ales ca vor ajuta și la efectuarea cu mai multă precizie a manevrelor respective.
Protecție pentru urechi
În special în cazul scufundărilor la mare adâncime, este obligatorie protecția urechilor, împotriva schimbărilor de presiune.
Încălțăminte acvatică
Acest model de încălțăminte este special creat pentru a proteja talpa piciorului de pietre, scoici ascuțite sau alunecarea pe suprafețele acoperite cu alge. Realizată din materiale rezistente, încălțămintea pentru apă este flexibilă și nu incomodează cu nimic înotul sau practicarea sporturilor nautice, din contră: oferă mai multă stabilitate și siguranță, iar tu te vei putea bucura la maxim de experiența trăită.
Trusa de prim ajutor
Acest accesoriu nu trebuie să lipsească niciodată din bagajul pregătit pentru o experiență legată de sporturile nautice. Nu știi niciodată când vei avea nevoie de niște apă oxigenată sau chiar un antibiotic. Trusa de prim ajutor trebuie să conțină obligatoriu: dezinfectant, bandaje sterile, leucoplast, pensete, spirt, medicamente etc.
Ține cont de recomandările de mai sus, iar experiența ta îți va oferi multă satisfacție precum și o doză de adrenalină fără riscuri. Este important să te bucuri la maxim de timpul petrecut în vacanță, iar un bagaj complet, care să conțină toate lucrurile necesare, te va ajuta în acest sens. Siguranța este întotdeauna pe primul loc, deoarece accidentările în apă pot fi de multe ori mai grave decât cele de pe uscat.