Masti naturale pentru frumusetea parului tau

Cele mai citite articole

Poluarea din mediul inconjurator, vopseaua de par, placa, foehnul si toate lucrurile pe care le folosim si aplicam direct pe firul de par, pot duce la distrugerea acestuia si la degradarea pas cu pas a podoabei capilare.
Pentru a-l ajuta sa creasca frumos si sa se regenereze trebuie sa incepi sa-l hidratezi din exterior in interior si invers!
Mastile de par au un efect extraordinar asupra firelor despicate sau arse. Iti poti prepara chiar tu, acasa, o astfel de masca de par, daca nu mai ai incredere in cele din comert dau daca nu-ti permiti din punct de vedere financiar.
Cum poti prepara o masca? Simplu: cea mai cunoscuta si cea mai veche masca de la noi este cea pe baza galbenusului de ou. Ai nevoie de un galbenus de ou, de cateva picaturi de ulei de masline si de zeama de lamaie. Omogenizezi bine amestecul obtinut, il aplici pe par si il lasi sa actioneze pe par, intr-un prosop cald, timp de 30 de minute, o data pe saptamana.
Galbenusul de ou contine elemente nutritive esentiale pentru refacerea firului de par, precum si vitamina A si vitamina D.
Tot cu ajutorul uleiului de masline putem prepara o masca hranitoare si minunata, la care adaugam o banana si cateva linguri de maioneza preparata in casa. Aceasta masca se adreseaza in mod special varfurilor despicate, lasand-o sa actioneze nu mai mult de 15 minute. Ea poate fi aplicata de doua ori pe saptamana fara nici o problema.
Bananele sunt bogate in vitamine hranitoare , uleiuri naturale si carbohidrati care previn despicarea firului de par. Intr-un prosop ud, aplica aceasta masca timp de 15-20 de minute, dupa care clateste bine cu apa calduta.
Si mierea de albine este buna pentru firul de par, insa trebuie sa ai foarte mare grija si sa te cureti bine dupa ce ai aplicat-o. Cum o poti prepara? Amesteca doua-trei lingurite de miere de albine cu suc de lamaie si apa. Aplica masca pe intreaga lungime a parului si las-o sa actioneze timp de 45 de minute intr-un prosop caldut. Clateste bine cu apa calaie si lasa-l sa se usuce natural dupa aceea. Aplica masca cel putin o data pe saptamana si vei vedea cum parul tau isi va recapata stralucirea si supletea.

Cele mai citite articole

Share your love