De ce să apelați la serviciile unei agenții de web design – 2 motive principale

Fie că vă aflați la început de drum, fie că dețineți o afacere care a cunoscut un succes răsunător, cu siguranță vă doriți un bun renume și în mediul online, iar asta înseamnă că aveți nevoie de un site rapid, eficient și cât se poate de performant.

Când vine vorba de realizare site de prezentare, puteți apela la persoane care lucrează independent sau la o firmă web design care vă poate pune la dispoziție un portofoliu complet de servicii web.

Comunicare înainte de toate

Ceea ce contează cel mai mult în cadrul oricărei colaborări – inclusiv în cadrul procesului de creare site web – este comunicarea. Dacă veți apela la o persoană care lucrează în mod independent – așa cum obișnuiesc freelancerii -, o veți putea contacta în orice moment în timpul programului de lucru pentru a discuta despre orice probleme sau nelămuriri pe care le aveți. În schimb, dacă veți lucra cu o firmă web design, de obicei veți discuta cu o persoană de contact responsabilă de proiect.

Încă de la începutul colaborării, ar trebui să lămuriți cu claritate cum și când veți comunica și cu cine puteți lua legătura. Astfel, întreg procesul va fi mult mai puțin stresant pentru ambele părți implicate. Fie că veți opta pentru un freelancer, fie pentru o agenție web design, ceea ce doriți să evitați este lipsa comunicării. În foarte multe cazuri, după semnarea unui contract, persoana sau persoanele responsabile cu crearea site-ului dispar timp de 2-3 luni, iar apoi revin cu site-ul finalizat. Adesea, rezultă un site care nu este tocmai ce și-a dorit clientul sau care nu funcționează conform așteptărilor. La urma urmei, ceea ce cu siguranță vă doriți este un site web performant.

Dacă veți colabora cu un freelancer, asigurați-vă că sunteți extrem de clar în ceea ce privește așteptările pe care le aveți atât în privința esteticii, a funcționalității, cât și în privința lucrărilor de întreținere necesare pe viitor. Puteți solicita exemple din proiectele anterioare ale freelancerului pentru a observa dacă modalitatea sa de lucru se aliniază cu viziunea personală. Dacă veți opta pentru servicii web design oferite de o companie, este la fel de important să vă exprimați cu claritate obiectivele și așteptările.

Cele mai citite articole

În cele mai multe cazuri, orice firmă creare site va începe colaborarea cu un nou client cu o etapă destul de extinsă în care se vor formula strategiile și se vor stabili așteptările și obiectivele, tocmai pentru a fi evitate surprizele neplăcute.

Necesitatea de a întreține un site după lansarea sa

De multe ori, afacerile – indiferent cât de restrânse sau ample sunt – au nevoie de lucrări de întreținere și de asistență continuă pentru site-ul de prezentare, mult timp după lansarea inițială a site-ului. Mulți freelanceri sunt specializați doar în creare site web și alte câteva servicii de web design, dar nu vor putea oferi asistență sau  activități de marketing mai extinse după finalizarea site-ului.

Prin urmare, dacă veți avea nevoie de gestionare continuă a site-ului după lansarea sa, indicat ar fi să optați pentru o firmă web design. Pe lângă serviciul de creare site de prezentare, multe agenții oferă și alte servicii de marketing digital pentru a se asigura că  site-urile clienților își ating potențialul maxim.

Site-ul web este cel mai mare atu digital al oricărei companii, iar persoana responsabilă cu realizarea sa trebuie să știe cât mai multe informații despre utilizatorii-țintă, despre cum se dorește a fi experiența digitală pe care o vor primi și trebuie să cunoască cele mai noi tendințe în domeniul web design. Doar așa un site web poate atinge performanțe maxime.

Cele mai citite articole

Share your love